Как да се отървете от мравките вкъщи и в градината

Пригответе бутилка-спрей с вода и оцет и напръскайте всички подстъпи, от които те биха могли да допълзят. Острата миризма на оцета ще неутрализира тяхното „обоняние“ и ще „загубят“ интерес за дома ви.

Може да поръсите тънка ивица с брашно на пода в килера, из кухненските шкафове и на други места, където бихте очаквали мравки. Те няма да желаят да преминат брашнената „бариера“.

Може да си направите капани с вода, захар, боракс. Смесете съставките и напълнете с тази смес малки съдинки, като ги разположите на различни места в къщата. Очаквайте мравките сами да ги намерят. Този капан, който сте им подготвили, няма веднага да ги убие, но ще им позволи да върнат отровната субстанция обратно в своята колония, а това е по-ефективно в дългосрочен план.

Ако имате деца или домашни любимци, вземете предпазни мерки те да нямат достъп до тези отровни капани. Например, може да сложите капачета с дупчици, така че само мравките да могат да влизат и излизат.

Мравките са опасни насекоми в зеленчуковата градина, защото са носители на листни въшки, които унищожават много летни насаждения. Да се отървете завинаги от мравките е изключително трудно, но да ги изгоните от мястото за известно време, може.

Подгответе следния разтвор: за 10 литра вода вземете 10 ml амоняк. Това лекарство не само перфектно се справя с мравки (насекомите няма да харесат острата миризма), но също така ще изпълни ролята на азотно торене. Изсипете получения разтвор на мястото, където насекомите са нежелани гости. Например, земята около храсти и овощни дървета. Действието на разтвора е около две до три седмици. Следователно, трябва да се извършва редовна обработка.

Още през 15 век някои алхимици и натуралисти забелязват, че мравуняците отделят киселинна пара. Първият, описал изолирането на това вещество (чрез дестилация на големи количества мъртви мравки) е английският натуралист Джон Рей през 1671 г. Мравките отделят мравчена киселина за нападение или защита. Мравчена киселина е синтезирана за първи път от циановодородна киселина от френския химик Жозеф Гей-Люсак. През 1855 г. друг френски химик, Марселен Бертло, разработва синтез от въглероден монооксид, който е подобен на използвания днес.

Мравчена киселина се използва широко в медицината като външен аналгетик. В допълнение, той се използва в селското стопанство за различни детайла фуражи. Този материал се обработва сено, силаж, и т.н., което помага да се забави процеса на затихване и на разпадане, което прави храната може да се съхранява много по-дълго. Мравчена киселина се използва в химическата промишленост, в този случай, той често действа като разтворител. веществото е предназначен за боядисване на вълна в текстилната промишленост. Също така, този продукт се използва в хранително-вкусовата промишленост – като консервант. Мравчена киселина е много обичан и пчеларите, това им помага да се справят с паразити.

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!