Кмет и Областен връчиха дипломите на Випуск 2020 на Английската

Общо 94 са възпитаниците на ГПЧЕ „Йордан Радичков“, които днес получиха свидетелствата си за завършено средно образование, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин. По този повод в Гимназията, едно от стоте най-добри средни училища в България, бе организирано и тържествено изпращане на випускниците. Гости бяха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, областният управител Момчил Станков, председателят на Училищното настоятелство Лидия Каменова, председателят на Обществения съвет Велислав Велков и др.

Директорът на учебното заведение Любомир Георгиев откри събитието и се спря на успехите, постигнати от дванадесетокласниците през последната учебна година и по време на държавните зрелостни изпити, като заяви, че те са най-добрите в Област Видин. По основния предмет – български език и литература успехът е 5.07, което нарежда езиковата гимназия отново сред най-добрите училища в България. Средният успех от втория държавен зрелостен изпит (по избор), който обхваща всички останали предмети е 5,14. По основния профилиращ предмет – английския език са се явили 74 випускници и постигнатият среден успех е 5,24.

Д-р Ценков поздрави зрелостниците, като заяви, че Видин се гордее със своите умни и талантливи деца и младежи. Той им заръча да носят в сърцата си спомена за своите учители, дома, семейството и винаги да гледат с любов към родния си край.

Приветствие поднесе и областният управител, а тържествен водосвет бе отслужен от архимандрит Самуил.

Д-р Цветан Ценков бе поканен да връчи почетните грамоти и парични награди на 12 от завършилите – за отличен успех и издигане авторитета на училището.

Със специалната награда – „Криле“ на Училищното настоятелство като първенец на випуска бе отличена Габриела Ничева.

Възпитаниците от четирите паралелки, завършили тази година, представиха пред гостите програма и благодариха на своите класни ръководители и учители за грижите.

Кметът на Видин и Областният управител връчиха заедно дипломите на всички зрелостници от 4-те паралелки. 45 са завършилите с оценка от 5.50 до 6.00, а 14 – с оценка от 5.90 до 6.00. Единствената с пълен отличен е Ива Младенова.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!