126 безработни лица от област Видин – в Регионална програма за заетост

126 безработни лица от област Видин ще бъдат включени в Регионалната програма за заетост на областта за 2020 г. Това стана ясно на провелото се днес заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация.

В началото на срещата, заместник-председателят на комисията Лъчезар Попиванов уточни, че средствата за област Видин, които са осигурени от държавния бюджет за работна заплата на наетите лица, са в размер на 333 465,00 лв., а разпределението им по общини е направено по методика, одобрена от членовете на Комисията по заетостта към ОСР на 91-вото заседание.

Община Видин ще осигури работа на 24 безработни лица, Белоградчик – на 9, а в Димово ще започнат работа 11 лица. В община Ружинци ще бъдат наети 22 лица на 4-часов работен ден. По 8 лица ще бъдат наети в общините Брегово и Кула. В Чупрене ще бъдат назначени 10 лица – 8 от тях на 4-часов работен ден, в Грамада – 7, в Ново село – 3, в Бойница – 2, в Макреш – 12 лица на 4-часов работен ден. За Областна администрация Видин са одобрени 10 места.

През настоящата година със средствата ще се финансира осигуряването на субсидирана заетост за не по-малко от 3 и не повече от 4 месеца, като срокът за изпълнение на програмата е до 11.12.2020 г.

Целта на Регионалните програми за заетост за 2020 г. е осигуряване на заетост и социална интеграция на безработните, което ще спомогне за намаляване на безработицата, повишаване качеството на работната сила и преодоляване на негативните тенденции на пазара на труда.

В програмата ще бъдат включени безработни лица от следните целеви групи: Безработни младежи до 29 г. с подгрупа до 25г. младежи, които нито се обучават, нито са заети; безработни над 50-годишна възраст; безработни с ниска или с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности в т.ч. безработни с ниско образование (включително от ромски произход); хора с увреждания; продължително безработни лица; лица извън работната сила, желаещи да работят в т.ч. обезкуражени лица.

Проектът на Регионалната програма за заетост на област Видин за 2020 г. е разработен от временна комисия, сформирана със заповед на Областния управител и на днешното заседание бе представен и одобрен от членовете на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие.

Одобрената Регионална програма за заетост на област Видин 2020 г. ще бъде изпратена за утвърждаване от министъра на труда и социалната политика в началото на следващата седмица.

Снимка: Пресцентър Областна администрация – Видин

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!