За Република Гърция – само през ГКПП Кулата

На гръцките пунктове, съпределни на ГКПП Илинден, ГКПП Ивайловград и ГКПП Капитан Петко войвода, е преустановeно пропускането на чужди граждани за влизане в Гърция с туристическа цел. Към момента леки коли и автобуси влизат в Гърция само през ГКПП Кулата, през ГКПП Маказа – леки коли и микробуси до 3,5 тона.

Пътуващите към Гърция туристи трябва да имат готовност да представят на електронен или хартиен носител предварително попълнените електронни формуляри PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес https://travel.gov.gr. Няма ограничения за влизащите в България леки коли и автобуси. Товарни автомобили преминават през граничните пунктове Кулата, Илинден и Капитан Петко войвода в двете посоки, на ГКПП Кулата трафикът на камиони е интензивен. Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград.

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП Никопол и ГКПП Кардам. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Кайнарджа и Крушари. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП Русе и ГКПП Видин. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница. На ГКПП Русе и ГКПП Видин трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

На границата с Република Сърбия на ГКПП Калотина трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. На ГКПП Връшка чука, ГКПП Брегово, ГКПП Стрезимировци и ГКПП Олтоманци трафикът е нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП Гюешево, ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП Златарево и ГКПП Станке Лисичково.

На границата с Република Турция: Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. Трафикът на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово е интензивен за товарни автомобили на изход.

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!