Засилен трафик към Гърция

На ГКПП Кулата, на изход от България, трафикът е интензивен за леки автомобили, съобщиха от Пресцентъра на МВР. Към момента на пунктовете Ивайловград и Капитан Петко войвода гръцките гранични власти пропускат всички видове превозни средства за влизане в Гърция. На ГКПП Илинден се пропускат към Гърция само товарни автомобили и сезонни работници с договори. На ГКПП Маказа се пропускат леки коли и микробуси до 3,5 тона. Не се извършва преминаване през ГКПП Златоград в двете посоки.

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП Никопол и ГКПП Кардам. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Кайнарджа и Крушари. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП Русе и ГКПП Видин. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница. На ГКПП Русе и ГКПП Видин трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

На ГКПП Калотина трафикът е интензивен на вход за леки автомобили. ГКПП Връшка чука, ГКПП Брегово, ГКПП Стрезимировци и ГКПП Олтоманци трафикът е нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси.

На ГКПП Гюешево, ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП Златарево и ГКПП Станке Лисичково.

Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. Трафикът на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово е интензивен за товарни автомобили на изход.

error: Content is protected !!