Трафикът на българските ГКПП-та днес

До 29.07.2020 г се въвежда временно ограничение на влизането от България на всички сухопътни и жп гранични пунктове, с изключение на ГКПП Кулата – Промахон, съобщават от Пресцентъра на МВР. Влизането ще е възможно на този граничен пункт само с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

Ограниченията не се прилагат по отношение на притежатели на разрешително за престой или основно местожителство в Гърция, преминаването на товарни автомобили за превоз на стоки, както и пътуващи по абсолютно наложителни бизнес или служебни причини, което се доказва със съответния документ.

До 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция трябва да попълнят електронни формуляри PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес https://travel.gov.gr Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

Всички туристи могат да преминат на влизане в България на работещите гранични пунктове без ограничения.

На ГКПП Кулата трафикът е интензивен на изход за леки и товарни автомобили.

В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП „Никопол“ и ГКПП „Кардам“. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските „Кайнарджа“ и „Крушари“. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП „Русе“ и ГКПП „Видин“. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

Трафикът на ГКПП Дунав мост-Русе е интензивен на изход за товарни автомобили.

B зоната на ГКПП Силистра ще се извършват ремонтни дейности на пътните платна, отводняването и тротоарната настилка в два етапа: I етап – на трасе вход, ще се работи от 15.07.2020 до 10.08.2020; II етап – на трасе изход, ще се работи от 11.08.2020 до 24.08.2020.

На границата с Република Сърбия на ГКПП „Калотина“ , ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Брегово“, ГКПП „Стрезимировци“ и ГКПП „Олтоманци“ трафикът е нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси. На ГКПП Калотина трафикът е нормален.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП „Гюешево“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Златарево“ трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП „Златарево“ и ГКПП „Станке Лисичково“.

На границата с Република Турция: Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. На ГКПП Капитан Андреево трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!