Лечебни свойства на сребърната вода

Сребърната вода представлява разтвор на колоидно сребро в обикновена вода, получен чрез специален процес, наречен електролиза, при който сребърни йони се суспендират в дестилирана вода. Тъй като сребърните йони притежават електрически заряд, те остават разпределени в разтвора, без да потъват на дъното. Следователно, качествената сребърна вода не изисква разклащане преди употреба и не трябва да е тъмна на цвят. Обикновено, тя е ясна или бледожълта, като размерът на частиците оказват влияние върху цвета на разтвора. По-големите частици придават по-тъмен цвят и се абсорбират по-трудно от тялото. Най-безопасните и биологично активни сребърни разтвори съдържат най-малките частици и най-чиста вода, пише Framar.bg .

Древните Гърци са научили за здравословните свойства на среброто още преди хиляди години, когато най-богатите семейства са се хранили от сребърни съдове и прибори и са страдали много по-рядко от тези, които са използвали такива от керамика или желязо.

Хипократ, смятан за основоположник на медицинската практика, стривал сребро на прах и го смесвал с вода като средство за подобряване на здравето.

Колоидното сребро може да е от полза при заболявания с вирусни причинители като херпес, брадавици, настинки, грип и пневмония. Изтъквано е и като средство за борба с ХИВ/СПИН. И макар че, тези твърдения не са признати от медицинската общност, несъмнено се наблюдава известно повишение на преживяемостта при някои пациенти със СПИН, приемали колоидното сребро. Смята се, че същият механизъм, който нарушава размножаването на патогените може да се използва и срещу неконтролируемото делене на раковите клетки.

Настинка и грип. Някои изследователи твърдят, че колоидното сребро помага за предотвратяване на всички видове грипни вируси, също и обикновена настинка.

Бронхит и пневмония. Съвременните средства за лечение на пневмония обикновено включват приложение на антибиотици, но те невинаги се оказват ефективни. Още повече в случаите на вирусен бронхит или пневмония (вирусите не се повлияват от антибиотично лечение). Колоидното сребро може да помогне в борбата с бронхит и пневмония при поглъщане през устата или още по-добре, чрез вдишване. Най-ефективният начин за това е посредством инхалатор. За целта може да се използва една чаена лъжичка, три пъти на ден, по 10 минути.

Колоидното сребро стимулира заздравяването на кожата и другите меки тъкани. Хората, които са претърпели тежки изгаряния могат да използват сребърна вода за насърчаване на клетъчния растеж и отблъскване на инфекции. От полза е и като превенция на акне с бактериален произход. В тази връзка, намира приложение още при рани, пародонтит, млечница, тинеа капитис, псориазис и екзема. Най-често това става като се прилага малко количество директно върху засегнатия район. Някои хора съобщават, че са получили ефективни резултати като навлажняват марля или бинт със сребърна вода и ги наложат върху областта. Важно е превръзката да се поддържа влажна, тъй като, когато изсъхне, намалява ефикасността на колоидното сребро.

Колоидното сребро оказва полза и на храносмилателната система – подобрява абсорбцията на хранителни вещества, а също и пречи на растежа и репродукцията на паразитите в чревния канал. Когато се приема с храната, колоидното сребро спира ферментационните процеси и последствията от тях – газове, подут корем, болка, лошо храносмилане.

Конюнктивита представлява възпаление на лигавицата покриваща вътрешната страна на клепачите. Най-често се причинява от бактерии или вируси. Хора, страдащи от конюнктивит директно накапват по няколко капки сребърна вода в очите. По аналогичен начин, може да се използва и при възпаление на ухото.

При болки в гърлото, сребърна вода може да се използва за гаргара. За целта, в чаша вода се накапват няколко капки (3-4) сребърна вода.

Като средство срещу инфекции на синусите, сребърната вода може да се използва под формата на назален спрей. Няколко капки сребърна вода може да се добавят към каничка „нети пот” или чрез директно накапване в носната кухина. Колоидното сребро притежава активност срещу инфекции Pseudomonas Aeroginosa, която е чест причинител на възпаление на горните дихателни пътища.

Ефективно средство срещу хрема може да се приготви с помощта на сребърна вода и клеева тинктура. В 15-20 мл сребърна вода, накапете 2 до 4 капки клеева тинктура (за малки деца по-ниска концентрация). От получения разтвор може да се накапват по 2 капки във всяка ноздра, 3-4 пъти на ден. Да не се прилага при наличие на алергия към мед или друг вид пчелни продукти!

Въпреки положителните ефекти на сребърната вода (колоидното сребро), тя все още се пренебрегва от медицинската общност като цяло. От научна гледна точка, човешкият организъм не се нуждае от сребро и при приложение на голямо количество и/или продължителен период от време, може да настъпи натрупване на сребърни йони във вътрешните органи, което причинява състояние, наречено аргирия. При аргириия настъпва трайно посивяване на кожата и склерите, в резултат на прекомерно натрупване на сребро. По принцип заболяването не се свързва с други сериозни промени в организма, но все още не съществува начин за „лечение“ и връщане на нормалния цвят на кожата.

Твърди се, че среброто не може да взаимодейства по никакъв начин с други лекарства и билки. Няма данни за нежелани ефекти при употребата на сребърна вода от деца.

Въпреки липсата на конкретни данни за нежелани странични ефекти и реакции при умерена употреба на сребърна вода, всеки, който има алергия или непоносимост към сребро, не бива да употребява сребърна вода и други подобни продукти! Като цяло, дозирането на сребърната вода зависи от конкретното условие, заболяване и концентрация на използвания продукт.

Стандартна доза колоидно сребро, която може да се приема с профилактична цел и подпомагане на здравето не бива да надвишава 1 супена лъжица или 50 до 200 микрограма на ден. Терапевтичната доза за различни заболявания е около 30 мл за 24 часа, като не бива да се взима повече от 7 до 10 дни.

Разтворите за приложение през устата обезателно трябва да са с далеч по-ниска концентрация, спрямо тези за приложение върху кожата. Когато се приема през устата, разтворът на колоидното сребро се абсорбира директно от устната кухина в кръвта. В този случай, терапевтичен ефект може да настъпи за около 3-4 дни. Опасност от прекомерно натрупване и поява на аргирия съществува при общ прием на 1 до 5 грама колоидно сребро на година, което се равнява на десетки литра сребърна вода. Повишено внимание трябва да се обърне при използване на уред за сребърна вода у дома!

Ако желаете, колоидното сребро да достигне до долната част на храносмилателния тракт, смесете една чаена лъжичка сребърна вода с 400 мл дестилирана вода и пийте от нея в продължение на 5 дни. Препоръчва се ежедневната доза да се раздели на няколко по-малки приема, 3-4 пъти на ден, тъй като така се получава постепенно натрупване в организма. При остри състояния, се допуска честотата на прием през първия ден от терапията, да се повиши на всеки 15 минути до един час, в зависимост от състоянието, а през следващите дни да се приема в поддържаща доза, на по-големи интервали.

След отшумяване на симптомите, приемът на сребърна вода трябва да се прекрати! При случаи на хронични заболявания се допуска прием до 3-4 седмици и повече.

Колоидното сребро се елиминира от организма през бъбреците, червата и лимфната система, като това отнема няколко седмици. Важно допълнение е, че по време на употребата на сребърна вода трябва да се пият няколко допълнителни чаши вода на ден, за да се ускори отстраняването на токсините. Въпреки това, ако организмът е прекалено болен, не се опитвайте да го изчистите твърде бързо, приемайки голямо количество или твърде концентриран разтвор. Бързото унищожаване на патогените претоварва отделителната система и органите, отговорни за детоксикацията на организма, което може да доведе до състояние, известно като „лечебна криза”. Характерно за него е чувство за неразположение, главоболие, виене на свят, болки в мускулите и други. Ако усетите подобни симптоми, намалете приема на сребърна вода и увеличете количеството на чистата вода.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!