Обектите за социални услуги с план за противоепидемични мерки

Днес, 20.08.2020г. в залата на Общински съвет Видин се проведе работна среща, инициирана от областния управител Момчил Станков, съобщиха от Пресцентъра на Областна администрация. В нея взеха участие директорът на Териториална дирекция на ДАНС – Видин Драгомир Дончев, заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Светослава Мартинова, заместник-директорът на МБАЛ „Света Петка“ д-р Богдан Томов, директорът на РД „Социално подпомагане“ Венцислав Боянов, кметове и представители на общини, и на социални домове от област Видин.

„Целта на днешната срещата е обсъдим указанията на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Кунчев за изготвяне на планове, с които да бъдат набелязани спешни мерки за превенция в специализираните институции за предоставяне на социални услуги в случай на разпространение на COVID-19“, каза областният управител. Той допълни, че диалогът между институциите и координираните съвместни действия ще спомогнат за навременното и адекватно овладяване разпространението на коронавирус инфекцията.

Стана ясно, че Областният временен кризисен щаб има изготвен план, в който са разписани и набелязани действия за разкриване на допълнителна леглова база при възникване на епидемична ситуация.

Кметовете на деветте общини, на територията на които се намират социалните домове, следва да предвидят обекти общинска собственост, които да бъдат ползвани за изолиране на асимптомни заразени, както и да съдействат за намиране на персонал, който в последствие да бъде ангажиран за обгрижване освен на заболелите и на здравите потребители на услуги.

В срок до 25.08.2020г. всички 63 обекта, предлагащи социални услуги на територията на област Видин следва да изготвят индивидуален план за прилагане на противоепидемични мерки, съобразени със спецификата на предлаганата социална услуга и нейните ползватели, с който да се предотврати заразяването и разпространението на коронавирус инфекцията сред потребителите и персонала на социалните домове.

Снимка: Пресцентър Областна администрация

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!