Интензиван трафик на румънската и турската граници

На границата с Република Гърция: Трафикът на ГКПП „Кулата“ е нормален. Възстановено е пропускането на товарни автомобили през ГКПП „Капитан Петко войвода“ – „Орменион“ в двете посоки. На ГКПП „Маказа“ – „Нимфея“ се пропускат лекотоварни автомобили до 3,5 тона. През ГКПП „Илинден“- „Ексохи“ и ГКПП „Ивайловград“- „Кипринос“ гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства. Забраната за ГКПП „Илинден“- „Ексохи“ ще важи до 31.08.2020 г. На ГКПП „Маказа“- „Нимфея“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“- „Орменион“ гръцките гранични власти не пропускат пътуващи от 23:00 ч. до 07:00 ч. в двете посоки, независимо от тяхната националност. Влизането на туристи в Гърция е възможно само през ГКПП „Кулата“ – „Промахон“ с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

До 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form) на електронен адрес: https://travel.gov.gr Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната. Туристите могат да влизат в България на граничните пунктове „Кулата“ и „Маказа“.

На границата с Румъния: Трафикът на ГКПП Дунав мост Русе и ГКПП Дунав мост – Видин е интензивен на изход за товарни автомобили. В Румъния се пропускат български граждани без да им бъде налагана карантина. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските „Кайнарджа“ и „Крушари“. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП „Русе“ и ГКПП „Видин“. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия на ГКПП Калотина, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Брегово“, ГКПП „Стрезимировци“ и ГКПП „Олтоманци“ трафикът е нормален. Сръбските гранични власти изискват наличието на отрицателен PCR тест за българските граждани на вход в Република Сърбия. На ГКПП Калотина трафикът на товарни автомобили на изход е нормален.

Отпадна изискването чуждите граждани, които преминават транзитно през Република Сърбия, могат да влизат в страната, без да е необходимо да притежават отрицателен RT-PCR тест за наличие на вируса SARS-CoV-2, съобщават от Пресцентъра на Външно министерство. Транзитното преминаване се ограничава за период не по-дълъг от 12 часа от момента на влизане на територията на Република Сърбия. За останалите лица, които не преминават транзит, а влизат на територията на Сърбия от Република България, Румъния, Република Северна Македония и Република Хърватия остава изискването за задължително представяне на отрицателен, от която съответното лице влиза в Република Сърбия.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП „Гюешево“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Златарево“ трафикът е нормален.

На границата с Република Турция на ГКПП Капитан Андреево е интензивен на изход за товарни автомобили.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!