Украйна почти затвори границите си

Кабинетът на Министрите на извънредното заседание на 27 август, взе решение за ограничаване на влизането на чуждестранни граждани на територията на Украйна от 00:00 часа на 28 август до 00:00 часа на 28 септември, съобщава ForUm, като се позовава на прессъобщение от пресслужбата на кабинета на министрите.

С цел да се предотврати разпространението на втората вълна на острата респираторна болест COVID-19 , Украйна въвежда временни ограничения за влизане в страната на чужденци.

В същото време правото на влизане на територията на Украйна по време на срока на действие на ограниченията ще бъдат отделни категории чуждестранни граждани. Също така, според украинското законодателство, председателят на Държавната гранична служба може да вземе допълнителни решения за контролирано преминаване на чужденци през държавната граница.

Според правителственото решение, влизането в Украйна е разрешено на чужденци, които: са роднини на първа линия на гражданите на Украйна; имат официално валидно разрешение за работа в Украйна; са техници, пристигащи в Украйна по покана на представители на украинските предприятия; преминават ппрез територията на Украйна транзит и имат документи, потвърждаващи пътуване в чужбина в рамките на два дни; пристигат в страната с цел обучение; преминават военна служба във Въоръжените сили; постоянно или временно пребивават в Украйна, имат разрешение за постоянно или временно пребиваване в Украйна;са глави и членове на официални делегации от чужди държави, на служители на международни организации, както и лица, които ги придружават, и влизат в Украйна по покана на президента на Украйна, Върховната рада, Кабинета, Офиса на президента, Министерството на външните работи; водачи и/или членове на екипажа на товарни превозни средства, автобуси, извършващи редовни превози, членове на екипажите на въздушни, морски и речни кораби; са културни дейци, които пристигат по покана на културната институция заедно с едно лице, което придружава всеки от тях; пристигат за участие в официални спортни състезания, които се провеждат на територията на Украйна, и придружаващите лица; са лица, които транспортират хематопоетични стволови клетки за трансплантация; пристигат за лечение в здравните институции на Украйна.

Тези категории чуждестранни граждани трябва да имат застрахователна полица за покриване на възможните разходи, свързани с лечението на SVID-19 и наблюдение (издадена от застрахователна компания, която има представителство в Украйна).

Също така ще могат да влизат на територията на Украйна чужденци, които: са признати бежанци или лица, нуждаещи се от допълнителна защита; дипломати, служители консулски институции, представителства на официални международни мисии, организации, акредитирани в Украйна, и членовете на техните семейства или са физически лица, които пристигат по покана на Министерството на външните работи на Украйна; са инструктори на въоръжените сили на държавите-членки на НАТО и държавите-участници в програмата на НАТО „Партньорство за мир“, които участват в дейности по подготовката на подразделения от Въоръжените сили на Украйна, или пристигат по покана на Министерството на отбраната.

На 26 август Министерският съвет удължи карантината в Украйна до 1 ноември 2020 година.

Снимка: Уикипедия

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!