Прости начини за понижаване на кръвното

Лекарите посочват няколко прости начина за намаляване на високото кръвно налягане, пише „Актуальные новости“. Консумирането на семената на едно растение ще осигури изцеление чрез почистване на стените на кръвоносните съдове. Това са ленените семена, които са изключително полезни за поддържане на еластичността на стените на кръвоносните съдове и укрепване на здравето. Така притокът на кръв не се забавя поради прочистването на съдовете от токсини.

Хипертонията се появява по няколко причини, включително заседнал начин на живот, лоша диета (хранене), включително прекалено много сол в храната и вредни условия на труд. Необходимо е да се включат ленени семена , като се добавят към салати, тъй като те осигуряват нормалното функциониране на кръвоносните съдове. Три месеца след редовния прием на тези семена, налягането спада с 5-7 единици.

Вместо семена, може да използвате ленено масло, като в този случай концентрацията на хранителни вещества е много по-висока. Препоръчва се всяка сутрин да се пие по една супена лъжица масло, което ще осигури съдово здраве и ще сведе до минимум пристъпите на хипертония.

Следващият начин е да се пие зелен чай, полезен е и тъмен (черен) шоколад със съдържание на какао до 72%. Този продукт отпуска кръвоносните съдове на кръвоносната система и подобрява притока на кръв, предотвратявайки рязко повишаване на кръвното налягане.

Друг начин е да се ядат храни с високо съдържание на калий, като банани, бобови растения, спанак и авокадо. Когато те бъдат включени в храненето, броят на случаите на рязко повишаване на налягането ще намалее.

Снимка: prodiet.info

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!