Читалище на век и половина

В Деня на музиката и поезията Видинското читалище „Цвят“ започна своята учебна и творческа 2020/2021 година, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин. Пред сградата на Читалището на централния площад „Бдинци“ в града беше организирано тържество и извършен водосвет от архимандрит Самуил.

Сред гостите бяха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. С приветствие към присъстващите се обърна секретарят на Народно читалище „Цвят 1870” Любомир Илиев. Борислава Борисова поздрави присъстващите и връчи поздравителен адрес от името на кмета д-р Цветан Ценков.

Любомир Илиев връчи награди от Петия международен конкурс за детска рисунка „Върхове и богатства”, проведен в град Кастел Нови, Република Хърватска. Първо място в международната категория печели Ивайла Бакалова от школа „Дъга” към Читалище „Цвят“, а нейната преподавателка Антонина Славова получава благодарствена грамота.

Присъстващите се насладиха на талантливите изпълнения на танцьорите от фолклорен ансамбъл „Цвят”. Те имаха възможност да разгледат и изложбата с рисунки на художниците от школа „Дъга”, както и произведенията на майстори занаятчии, изложени на базара, организиран във връзка със събитието.

През новата учебна и творческа година в Читалището ще работят Детска езикова школа (английски език) след І клас; школи по джаз-танци, народни танци, изобразително изкуство, пиано и народно пеене (от 6-годишна възраст); по творческо писане и драма (за ученици и възрастни); Детски танцов състав; Фолклорен ансамбъл „Цвят”; Смесен хор „Видин”.

Снимки: Пресцентър Община Видин


Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!