Израел удължи мерките за COVID-19

Въведените ограничителни мерки в Израел във връзка с COVID-19, които влязоха в сила от 14.00 часа на 25.09.2020 г., се удължават до 14.10.2020 г., съобщиха от Пресцентъра на Външно министерство. Пътуващите български граждани за Израел следва да имат предвид, че поради наложените ограничения, не се допуска влизане в страната от чужденци. Туризъм в Израел към момента няма.

На летище „Бен Гурион“ се допускат само пристигащи пътници, който имат право да влизат в Израел. Желаещите да напуснат Израел могат да направят това само ако самолетните билети са закупени преди въвеждане на ограничителните мерки на 25.09.2020 г. Изключение се прави само за лицата, които имат разрешено пребиваване /карта за пребиваване и/или виза/, работници, студенти, близки роднини на установени в страната граждани, хуманитарни случаи /нужда от лечение/ и др.

При всички случаи, при които български гражданин желае да пътува до Израел, следва да се потърси предварителното съдействие на израелското посолство в София. Информация за кого е разрешено да пътува и каква е процедурата за това можете да намерите на следния адрес: https://www.gov.il/en/Departments/Guides/flying-to-israel-guidlines .

До 14.10.2020 г. на територията на Израел се прилагат строги ограничителни мерки. Спрени са повечето обществени услуги и държавните организации, наложени са редица ограничения за придвижване и пътуване – до 1000 метра от жилището; частният сектор работи на 50 % от капацитета си, отворени са хранителните магазини и аптеките; общественият транспорт е ограничен. Подробности можете да прочетете на сайта на Министерството на здравеопазването: https://www.gov.il/en/departments/news/border_closing_coronavirus_14062020.

При нужда от съдействие българските граждани, намиращи се на територията на Израел, могат да се обърнат към посолството на Република България в Тел Авив на следните телефони: +97237292144; +97237292155; +97236961372, както и на дежурни телефонни номера в извънработно време: +972547640089, +972545954379, а също и на имейл адреса на посолството: Consulate.TelAviv@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!