Наказателно дело за турски тираджия във Видин

Днес се провежда разпоредително заседание по наказателно дело от общ характер № 141/2020 година, съобщиха от Пресцентъра на Съда във Видин.

Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Видин против Д.Ч., гражданин на Република Т., обвинен в извършване на престъпление по чл.343,ал.1, б“в“ във вр. с чл.342, ал.1 от НК във вр. с чл.5, ал.1, т.1, предл.1-во и ал.2, предл.2-ро; чл.20, ал.1 и ал.2, предл.2-ро и предл.б-то и чл. 77 от ЗДвП и във вр. с чл.З, т.1 и т.2 и чл. 139 от ППЗдП.

Повдигнатото на подсъдимия обвинение е за това, че:

На 03.11.2019г. около 19.45 часа на гл. път Е-79 при управление на МПС- товарна композиция от влекач марка „М.“, собственост на Ч.Ч. в посока към гр.Д., обл.В., в нарушение правилата за движение по пътищата, установени в ЗДвП и ППЗДвП, а именно:

Чл.5, ал.1, т.1, предл.1-во и ал.2, предл.2-ро от ЗДвП и чл. 3, т.1 и т.2 от ППЗДвП- при управление на МПС – товарна композиция от влекач, с поведението си – отклоняване на вниманието и закъсняла реакция е създал опасност и пречки за движението, поставил е в опасност живота и здравето на попътно движилият се, в същото пътно платно велосипедист-А.А. К.от с.Р., обл.В. и не е бил внимателен и предпазлив към уязвимите участници в движението, каквито са водачите на двуколесни пътни превозни средства, в т.ч. велосипедистите.

Чл.20, ал.1 и ал.2, предл.2-ро и предл.б-то от ЗДвП – при управление на МПС- товарна композиция от влекач, не е контролирал превозното средство, не е избрал и съобразил скоростта на движение със състоянието на пътя, с характера и интензивността на движението и с конкретните условия на видимост, за да — бъде в състояние да намали скоростта и в случай на необходимост да спре пред всяко видимо препятствие, както и когато възникне опасност за движението като в условията на намалена видимост- движение в тъмната част на денонощието не е намалил скоростта и спрял при наличие на опасност на пътя-появата върху пътното платно на попътно движилият се велосипедист А.А. К.от с.Р., обл.В.

Чл.77 от ЗДвП и чл. 139 от ППЗдП – при управление на МПС- товарна композиция от влекач, при разминаване и заслепяване от фарове на насрещно движещо се МПС не е намалил скоростта и не е спрял при необходимост – появата върху пътното платно на попътно движилият се велосипедист А.А. К.от с.Р., обл.В. и при застигане го блъснал в задната част и по този начин допуснал настъпването на ПТП и по непредпазливост причинил смъртта му -престъпление по чл.343,ал.1, б“в“ във вр. с чл.342, ал.1 от НК във вр. с чл.5, ал.1, т.1, предл.1-во и ал.2, предл.2-ро; чл.20, ал.1 и ал.2, предл.2-ро и предл.б-то и чл. 77 от ЗДвП и във вр. с чл.З, т.1 и т.2 и чл. 139 от ППЗдП.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!