„Богат“ полицейски бюлетин

Двама криминално проявени – 32-годишен видинчанин и 26-годишен от с. Коста Перчово, били задържани в полицейския арест за незаконна сеч на дърва, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. На 9 октомври, около 5.30 часа, в землището на с. Цар Петрово полицейски служители заловили мъжете с „Форд Транзит“, натоварен с 1,8 кубика дърва без документи за произход. При огледа на местопроизшествието – в местността „Полянките“, разследващите констатирали сеч на 25 дървета – благун, извършена без редовно писмено позволително. Автомобилът и дървесината били иззети. Работата по случая продължава, в РУ-Кула е образувано досъдебно производство по чл.235, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 9 октомври, около 23 часа, служители на РУ-Белоградчик спрели за проверка лек автомобил „Опел Астра“ с видинска регистрация и от водача – 32-годишен жител на градчето, иззели плик с 3,91 грама зелена суха листна маса. При полевия наркотест тревата реагирала на канабис. Мъжът бил задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувана предварителна проверка.

59-годишен жител на Винарово, седнал зад волана на лек автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. На 11 октомври, около 2.55 часа, на бул. “Панония“ в областния град униформени спрели за проверка „Сеат Ибиза“. При тестване с дрегер пробата на водача отчела наличие на алкохол 2,24 промила. Мъжът дал и кръвна проба. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

На 11 октомври около 3.00 часа в гр. Брегово полицейски служители засекли лек автомобил „Фолксваген Голф“ без поставени регистрационни табели, управляван от 18-годишен местен жител. Последвалата справка установила, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

Във времето от 17 часа на 6 октомври до 8 часа на 9 октомври неизвестно лице извършило кражба на четири акумулатора от земекопна машина (верижен каналокопател) – фирмена собственост, в землището на село Дреновец. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

За времето от 5 часа на 11 октомври до 5 часа тази сутрин полицейските служители реагирали на 23 сигнала (един от тях за нарушаване на нощната тишина), проверили 218 лица и 123 моторни превозни средства. За констатираните нарушения съставили 19 акта и 109 фиша (в т.ч. електронни).

На 9 октомври, след получен сигнал в 18.19 часа, екип на РСПБЗН-Видин е гасил запалени сухи треви и храсти в землището на гр. Дунавци. При пожара няма нанесени материални щети.

На 10 октомври, след получен сигнал в 7.41 часа, екип на РСПБЗН-Видин потушил пожар в лекотоварен автомобил, паркиран до жилищен блок в к-с „Васил Левски“ в областния град. Причината – самозапалване. В превозното средство били натовари чували с дървени въглища. Пламъците унищожили 50 от тях, други 90 чувала били спасени.

Същия ден огнеборците гасили запалено стърнище в землището на Видин. Сигналът за пожара постъпил в 16.45 часа. Няма нанесени материални щети.

На 11 октомври, след получен сигнал в 12.43 часа, огнеборци гасили пожар в землището на село Винарово. Пламъците от запалено стърнище обхванали близкия лозов масив. Унищожен бил един декар от масива, друг един декар бил спасен.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!