„Бъди войник“ във Видин

За втора поредна година във Видин се проведе събитието „Бъди войник“, съобщиха от Пресцентъра на Община Видин. То се организира от Министерство на отбраната, със съдействието на Община Видин. Неговата цел е да запознае обществото с Българската армия и да предизвика интереса на младите хора към военната професия.

В рамките на кампанията на площад „Бдинци“ бе организирана информационна борса за набиране на войници и матроси. Със свои щандове участваха представители на Сухопътни войски, Военновъздушни сили, Военноморски сили, Съвместно командване на специалните операции, Военна полиция, Национален военен университет „Васил Левски“ – Велико Търново, Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ – Варна и Централно военно окръжие.

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова разгледаха информационната борса. Заедно с тях бяха и заместник областният управител на Видин Лъчезар Попиванов и началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова.

Видин е град със славни военни традиции, заяви видинският кмет пред журналисти. Той напомни, че на метри от информационната борса се намира паметникът на Трети пехотен Бдински полк, в чиято прослава е създаден военният марш „Бдинци, лъвове, титани“, избран за химн на Общината. „Искам да благодаря на Министерство на отбраната и на Военно окръжие, че Видин отново е домакин на такъв прекрасен, бих го нарекъл възпитателно-образователен почин като „Бъди войник“. Пожелавам успех на всички наши деца, които биха избрали военната професия за своя, защото България има нужда от такива млади хора, които да се грижат за нейната сигурност“, каза д-р Ценков.

Началникът на Централното военно окръжие полк. Георги Петков благодари на кмета за гостоприемството и изрази задоволство от активността на видинските младежи.

По време на кампанията информационната борса беше посетена от стотици жители на Видин, сред които и много деца и младежи. Особено голям интерес предизвика статичният показ на техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски и Съвместното командване. Новото в тазгодишната кампания бе представеният динамичен показ на ръкопашни техники, демонстрирани от личния състав от Съвместното командване на специалните операции.

Кампанията „Бъди войник“ във Видин завърши с концерт в Общинския драматичен театър на Гвардейския представителен духов оркестър и Представителния ансамбъл на Въоръжените сили. В него взеха участие и популярните изпълнители Орлин Горанов и Ива и Велислава Костадинови. В програмата се включи и Ансамбълът за народни песни и танци „Дунав“.

Снимки: Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!