Белгия с ограничения за още райони от България

От 17.00 ч. на 28 октомври 2020 г., районите в България: Северозападен, Северен централен и Южен централен преминават от „оранжева зона“ в „червена зона“ за пътувания, като в резултат на тази промяна цялата територия на България попада в „червената“ зона.

До 15 ноември т.г. пристигащите от „червена“ зона вече не подлежат на задължителен тест за коронавирус, освен при изразени симптоми за заболяване. В зависимост от отговорите им на въпросника за самооценка, приложен към формуляра Passenger Locator Form, пристигащите от „червена зона“ могат да бъдат поставени под задължителна 10-дневна карантина, за което ще бъдат уведомени с SMS.

Всички лица, пътуващи за Белгия със самолет или кораб, са задължени да попълнят и изпратят по електронен път преди пътуването, но не по-рано от 48 ч. преди пристигането си в Белгия, формуляр Passenger Locator Form, който се попълва и изпраща чрез интернет линк HTTPS://TRAVEL.INFO-CORONAVIRUS.BE/PUBLIC-HEALTH-PASSENGER-LOCATOR-FORM. За пътуващите с друг вид транспорт, попълването на формуляра е задължително само при престой в Белгия, надхвърлящ срок от 48 часа. При правилно попълнен формуляр ще получите като SMS код за потвърждение (Confirmation Code), който следва да представите при чекирането си и качване на борда.

Белгийските власти са определили „зелен“, „оранжев“ и „червен“ код за пътуване по отношение на различните държави и райони. Кодът за всяка страна и район се променя периодично в зависимост от епидемиологичната обстановка. Препоръчваме на пътуващите за Белгия граждани да потърсят актуална информация непосредствено преди да предприемат пътуване на адрес HTTPS://DIPLOMATIE.BELGIUM.BE/EN/COVID_TABLE.

При нужда от съдействие, българските граждани в Кралство Белгия могат да се обръщат към българското посолство в Брюксел на следните телефонни номера: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: +32 473 981042. Запитвания може да се отправят и на имейл адреса на българското посолство в Белгия: Embassy.Brussels@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!