Актуализиран режим за влизане в Чехия

От 00:00 ч. на 9-и ноември 2020 г. българските граждани и членовете на техните семейства, които нямат постоянно пребиваване в Чешката република и са пребивавали повече от 12 часа през последните 14 дена в България или друга държава, която е извън Списъка на държавите с нисък риск от зараза с COVID-19 (може да го откриете в края на публикацията, както и като прикачен към настоящето съобщение файл), при пътуване до Чешката република са длъжни да попълнят и изпратят електронен формуляр, който може да бъде намерен на следния интернет адрес: https://plf.uzis.cz/. Получената след попълването на формуляра „Карта на пътуващия“ следва да бъде представена при поискване от граничните власти на Чешката република.

В петдневен срок след пристигането си гражданите са длъжни да направят в Чешката република PCR тест за COVID-19. Алтернативно, лицата могат да представят и отрицателен PCR тест за COVID-19, направен в друга държава-членка на ЕС през последните 72 часа преди влизането в Чешката република.

Горните ограничения не се отнасят за трансграничните работници, транзитиращи пътници в рамките на 12 часа или пътуващи по спешност в Чешката република в рамките на 12 часа по здравословни или бизнес причини. Изискванията за попълнен електронен формуляр при пътуване в Чешката република и за представяне на PCR тест не се отнасят за работниците в международния транспорт.

Списък на държавите с нисък риск от зараза с COVID-19 (в сила от 9 ноември 2020 г.): Австралийски съюз, Дания, Естония, Финландия, Исландия, Япония, Република Корея, Кипър, Литва, Латвия, Германия, Норвегия, Нова Зеландия, Гърция, Сингапур, Швеция, Тайланд, Ватикан.

При нужда от съдействие българските граждани в Чешката република могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Прага на следните телефонни номера: +420 222 212 011; +420 222 211 258, както и на дежурен телефон в извънработно време: +420 774 790 991. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Prague@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!