Затварят пазара пред Лидъл, КАТ проверява за карантина

Соня Мачорска

Между 30 и 35 човека дневно са с положителни проби за Ковид-19 във Видинско, каза д-р В. Владински, директор на РЗИ – Видин, на специална пресконференция днес.

Към 10 часа на 9 ноември 2020 година 42-ма пациенти с коронавирус от област Видин са хоспитализирани. 38 от тях са във Видинската болница, един – в болницата в Монтана, останалите – в София, съобщи д-р Ивет Найденова, управител на МБАЛ „Св. Петка“.

Към 11 часа днес от общи подготвените за ковид лечения във Видин 81 легла, са свободни едва 21. Десет легла за ковид-пациенти има подготвени и в болницата в Белоградчик, които към момента също са свободни.

На пресконференцията, ръководена от областния управител Момчил Станков, председател на Кризисния щаб, участваха още: д-р В. Елисеев, завеждащ ОАРИЛ във Видинската болница, д-р Н. Иванова, семеен лекар, и комисар П. Петров, началник отдел Охранителна полицция“ към ОД на МВР във Видин.

На пресконференцията стана ясно, че предстои затваряне на пазара пред стадиона, редуциране на работното време на питейни заведения и хранителни магазини. Училища няма да се затварят, категоричен беше Момчил Станков.

Комисар Петров каза, че пътните полицаи, освен рутинните проверки, ще следят и за спазване на карантината от контактните лица, които не бива да напускат своите домове до изтичане на предписаната самоизолация.

Всички участници в пресконференцията апелираха за спазване на проивоепидемичните мерки. При симптоми първо да се обръщаме към личните лекари, които ще преценяват дали трябва да се ходи в болница или в Спешния център.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!