Арония, нар и зелен чай срещу грип и ковид-19

Учените са открили ползите от растителните сокове и зеления чай за потискане на коронавируса и грипа. Те отбелязват, че аронията и сокът от нар имат добри антивирусни свойства.

Учени от университета в Улм (Германия) са установили, че сокът от някои растения, както и зеленият чай, могат да бъдат полезни за потискане на новия тип коронавирус и грип. Заключенията на учените са публикувани в статия в електронната библиотека bioRxiv, съобщава ТАСС.

Изследователите са установили, че сокът от арония и нар и зеленият чай имат добри антивирусни свойства. Така например, след пет минути лечение със сок от арония, активността на коронавируса намалява с 96%, а на грипа – с 99%. При употреба на зелен чай и сок от нар, активността на коронавируса намалява с 80%.

Както отбелязват учените, респираторните вируси първоначално се натрупват в областта на назофаринкса, където впоследствие се усилват и разпространяват в тялото, но ако бъдат потиснати в началния етап, това може да облекчи симптомите на тези заболявания, да предотврати разпространението през дихателните пътища и също да намали възможността за предаване на болестта от човек на човек.

„Открихме, че сокът от арония (Aronia melanocarpa), нарът (Punica granatum) и зеленият чай (Camellia sinensis) имат противоизплакващи свойства срещу двата вируса и изплакването [с тези течности] може да намали вирусния товар в устната кухина.“ – се казва по-специално в изследването на немски учени.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!