Уикенд на кражби, наркотици и бракониерство

На 13 ноември служители на РУ-Белоградчик предприели претърсване в частен имот – къща и стопански постройки, в гр. Димово, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Там намерили 10.73 грама бяло вещество, реагирало на амфетамин при полевия наркотест и 2.81 грама зелена суха листна маса, която индикирала на канабис. В два стъклени буркана и картонена кутия разследващите открили още зелена суха трева, реагираща на канабис при повия наркотест. Продължават издирвателните мероприятия по установяване местонахождението на обитателя на имота и документиране на престъпната дейност. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс.

Общо 16,5 кубика немаркирана дървесина установили полицейски служители при проверки, извършени в региона на 12 ноември. В землището на Арчар униформени засекли три конски каруци, натоварени с общо три кубика цер без контролна горска марка и без превозен билет. Горски служители иззели дървесината и пътните превозни средства, а на трима жители на селото съставили актове по Закона за горите. По случаите в РУ-Видин са заведени преписки.

Около 13 часа, в землището на Генерал Мариново, служителите на реда спрели за проверка два товарни автомобила „ГАЗ“. В единия – управляван от 41-годишен от Димово, установили шест кубика немаркирани дърва. В другия автомобил, шофиран от 32-годишен от с. Рабиша, били натоварени 6,5 кубика дърва. Последвалата справка изяснила, че мъжът шофира без свидетелство за управление на МПС в едногодишен срок от наложено му по административен ред наказание за същото деяние. По случаите в РУ-Видин са заведени две преписки, образувано е и досъдебно производство по чл.343в, ал.2 от Наказателния кодекс.

На 14 ноември в 8.45 часа жителка на Грамада сигнализирала в РУ-Кула за извършена кражба на 20 бали люцерна от стопанска постройка в градчето. В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти разкрили авторите на посегателството – две малолетни момчета от Грамада. Откраднатите бали били открити, иззети и върнати на собственичката. По случая в РУ-Кула е образувана предварителна проверка.

Служители на РУ-Белоградчик разследват кражба на вещи от частен имот в с. Горни Лом. Обект на посегателството, осъществено във времето от 11 юли до 13 ноември т.г., били хидрофорна помпа, четири дървени стола, микровълнова печка, моторен трион и телевизор. Стойността на откраднатото е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 ноември видинчанин сигнализирал в полицията за кражба на битови вещи от къща на ул.“Ружа“. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Разследващите установили, че неизвестно лице проникнало през прозорец в къщата и откраднало стереоуредба, телевизор и кафе машина. Работата по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!