Сложна пътна обстановка в Хърватия

Поради снеговалеж и мъгли в Лика, Горски котар, част от централна Хърватия, Истрия и хърватското крайбрежие, пътищата са влажни и хлъзгави в по-голямата част от страната, а на места има мъгли, съобщават от Външно министерство. Възможни са заледявания и свлачища. Понастоящем няма безплатен пътен маршрут за камиони с ремаркета и трактори с полуремаркета в посока от вътрешността на страната към Риека и обратно.

Поради силен вятър, магистрала A7 Свети Кузма-Шмрика е затворена за движение. Само за лични превозни средства са отворени: Магистралата A6 Риека-Загреб, между кръстовищата Киковица и Делнице; Адриатическата магистрала между Карлобаг и Света Мария Магдалина; Местен път Крижишче – Кралйевица.

По Адриатическата магистрала между Бакар и Карлобаг е забранено движението на двуетажни автобуси, превозни средства с каравани, мотоциклети, превозни средства за доставка и превозни средства с покрито товарно пространство (групи I и II).

Движението по моста към о. Кърк е забранено за първата група превозни средства: мотоциклети, каравани, каравани с три или повече оси, микробуси с височина над 1,9 м, двуетажни автобуси и автобуси, теглещи ремарке и автомобили, теглещи малко едноосно ремарке.

В частта от автомагистрала А1, между южната част на тунела Свети Рок и виадукта Божичи, ограничението на скоростта е 60 км /ч., поради силен вятър.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Загреб на следните телефони за връзка: +385 146 46 609 и в извънработно време на тел.: +385 984 69 808.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!