Повишаване на мерките във Великобритания

Считано от полунощ на 16 декември 2020 г. гр. Лондон, Великобритания, ще бъде поставен в най-високата степен на противоепидемични ограничения – Tier 3, съобщават от Външно министерство. Освен Лондон, в Tier 3 вероятно ще влязат и части от областите Есекс и Хъртфордшир.

Сред основните правила, важащи за 3-та степен на противоепидемичните мерки, са: забрана за контакти с хора на закрито, в частни градини и в повечето заведения на открито, освен с членове на домакинството или с т.нар. „балон на взаимна помощ“; разрешени са срещи до 6 души на открито – на места като паркове или сред природата; остават отворени магазини, фитнес зали, фризьорски салони и т.н., но но могат да бъдат налагани ограничения в начина на обслужване на клиентите; затварят се барове, пъбове, кафенета и ресторанти, освен за подготовка на храна за доставка по домовете; забранява се посещаването на спортни събития на стадиони; затварят се кина, театри, боулинг зали и др. заведения за забавление на закрито.

Препоръчва се да не се посещават райони в 3-та степен, а техните жители да не посещават райони с по-ниска степен за противоепидемични мерки.

В същото време на този етап британското правителство няма намерение да отмени т.нар. „Коледна ваканция“, според която в периода 23-27 декември гражданите в цяла Великобритания, независимо в коя степен се намират, ще могат да се срещат на закрито с членове на до две други домакинства.

При нужда от съдействие, българските граждани в Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия могат да се обръщат към българското посолство в Лондон на следните телефонни номера: +44 20 7581 3144; +44 0 20 7584 9400, +44 020 75893763. Сигнали може да се подават и на имейл адресите на българското посолство в Обединеното Кралство: ambass.office@bulgarianembassy.org.uk, ambass.office@bgembassy.plus.com, consular@bulgarianembassy.org.uk.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!