Нови ограничителни мерки в Кипър

Считано от 05.00 часа на 10 януари 2021 г. Република Кипър въвежда нови ограничителни мерки за предотвратяване разпространението на вируса на COVID-19, вкл. за пълно затвяряне или т.н. Lockdown, които са в сила до полунощ на 31.01.2021 г., съобщиха от Пресентъра на Външно министерство.

Новите мерки предвиждат следното: Забрана за придвижване от 21:00 до 05:00 часа; Гражданите могат да напускат домовете си в периода между 05.00 и 21.00 часа само 2 пъти дневно след изпращането на текстови съобщения до съответните органи. Лицата над 65 години могат да използват попълнени формуляри, вместо текстови съобщения; Разрешава се придвижването без изпращане на текстови съобщения на следните категории лица и за следните цели: за придвижването на хора с увреждания и хора, които страдат от аутизъм, заедно с техния спътник; за разходка за нуждите на домашен любимец; за транспорт на непълнолетни и от кърмачета от и до ясли, детски градини, заведения за предучилищно и специално образование.

Наред с досегашните ограничителни мерки се предвижда следното: Забрана за събирания, публични или социални събития на открити или закрити площи; Летищата ще продължат да функционират като условията за допускане на български граждани на територията на Република Кипър остават непроменени, а именно: български граждани, които притежават разрешение за постоянно пребиваване (или т.н. жълт лист); представят лабораторен тест за COVID-19 с негативен резултат, извършен 72 часа преди пътуването; попълнят и изпратят електронния формуляр: https://cyprusflightpass.gov.cy/ и получат положителен отговор от кипърска страна ; останат в 14-дневна домашна карантина след пристигането им в Република Кипър.

Призовавме българските граждани да спазват стриктно наложените ограничения и указанията на местните власти, в противен случай подлежат на високи глоби.

При нужда от съдействие българските граждани в Република Кипър могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Никозия на следните телефонни номера: +357 22 67 27 40; +357 22 67 24 86. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Nicosia@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!