Изискване за вирусологичен тест „RT-PCR COVID“ до Франция

Считано от 00 ч. на 24 януари 2021 г. лицата, пристигащи във Франция от страна от европейското пространство (включително и България) трябва да представят негативен PCR тест, направен до 72 часа преди да влязат на френска територия, съобщиха от Външно министерство. Изключение от това правило е предвидено за пограничните работници и за автомобилния транспорт.

По предварителна информация, тази мярка засяга пристигащите във Франция със самолет или с морски транспорт. Очаква се в събота 23 януари 2021 г. да бъдат оповестени подробности, дали мярката засяга всички пътуващи със самолет или с морски транспорт, както и дали се отнася до пътуващите със сухопътен транспорт.

Припомняме, че считано от 18.01.2021 г., изискването за представяне на удостоверение за отрицателен PCR тест „RT-PCR COVID“, извършен в рамките на последните 72 часа преди пътуването, се прилага за всички лица над 11-годишна възраст, които влизат във Франция от други държави /извън Европейския съюз, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Швейцария и Ватикана/. Освен отрицателен PCR тест „RT-PCR COVID“, тази категория пътници следва преди отпътуването в атестация по образец да дадат своето предварително съгласие да се подложат на 7-дневна изолация след пристигането им във Франция, както и че са съгласни в края на този 7-дневен период да им бъде направен повторен вирусологичен тест „RT-PCR COVID“.

Считано от 18.01.2021 г., изискването за представяне на удостоверение за отрицателен вирусологичен тест „RT-PCR COVID“, извършен в рамките на 72 часа преди пътуването, се прилага и за пътуващите, над 11-годишна възраст, от Великобритания до Франция, които също следва преди отпътуването да представят атестация, в която предварително се ангажират да се подложат на 7-дневна изолация след пристигането им във Франция, като в края на този период да им бъде направен повторен тест „RT-PCR COVID.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на телефон: 0033145518590 или в извънработно време на телефон: 0033623180993, както и чрез имейл адресите на дипломатическото ни представителство: consul@ambbulgarie.fr, Embassy.Paris@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!