Промени за преминаване от Чехия в Германия

Във връзка с предприетите от Германия на 14 февруари 2021 г. противоепидемични мерки, включително по отношение граничния достъп на пътуващи от и през Чешката република, Външно министерство уведомява за следната информация, съобщена от чешкото МВР:

Ограничена категория пътуващи имат достъп от Чешката република до Германия. Това е възможно напр. за служители на транспортни компании и за граждани, работещи зад граница, но не и за транзит към други държави. Същите трябва да представят негативен PCR/антигенен тест, направен не повече от 48 ч. преди встъпване. Негативен тест ще трябва да представят и гражданите, преминаващи транзитно през Чешката република, вкл. служителите на транспортни компании.

Условията за влизане в Чешката република също са адаптирани с цел избягване на задръствания на границите. Служителите в сферата на транспорта, целящи транзитно преминаване през Чешката република към Германия, трябва да представят PCR/антигенен тест, направен преди не повече от 36 ч. от влизане на чешка територия. Контролът на границите ще бъде засилен с оглед изпълняване на това изискване.

МВР на Чешката република призовава транспортните компании да организират преминаване през Чешката република към Германия само при крайна необходимост. Възможни са задръствания от двете страни на границата. Също така, всички чуждестранни граждани се призовават да не избират Чешката република за свое транзитно трасе към Германия, доколкото не са включени в предвидените изключения за встъпване на германска територия.

От Външно министерство съветват българските граждани, които пребивават на територията на Чешката република или възнамеряват да пътуват дотам в предстоящите дни, да се информират предварително за метеорологичната обстановка, както и да се съобразяват с препоръките на местните власти.

При нужда от съдействие българските граждани в Чешката република могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Прага на следните телефонни номера: +420 222 212 011; +420 222 211 258, както и на дежурен телефон в извънработно време: +420 774 790 991. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Prague@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!