Българска фондация с награда от ЕС

Европейският икономически и социален комитет (ЕИСК) присъди Наградата за гражданска солидарност на българската фондация „Карин дом“ за нейния проект, предлагащ онлайн обучение за семейства на деца със специални нужди с цел предоставяне на подкрепа и мотивиране на родителите да продължат терапията на децата си у дома по време на пандемията от COVID-19.

Българската фондация е сред 23-мата лауреати от ЕС и Обединеното кралство, които получиха наградата за изключителния си принос към борбата с COVID-19 и неговите катастрофални последици, съобщиха от Пресцентъра на ЕС.

ЕИСК, консултативен орган, който представлява европейското гражданско общество на равнище ЕС, избра българската фондация „Карин дом“ за най-добър български кандидат за наградата, като заяви, че нейният проект е забележителен пример за солидарност, тъй като фондацията бързо премина от пряк контакт при всички свои дейности към провеждането им онлайн, за да помогне на децата със специални образователни потребности и техните родители. Те са сред хората, които по време на COVID-19 се сблъскаха с повече предизвикателства, отколкото останалите.

Всеки победител получи награда на стойност 10 000 EUR.

Победителите бяха избрани измежду общо 250 кандидатури, подадени от организации на гражданското общество, физически лица и частни дружества. Всички проекти имаха като движеща сила солидарността и демонстрираха творчески и ефективни начини за преодоляване на често огромните предизвикателства, породени от кризата.

Повечето проекти бяха насочени към уязвими групи или хора, които са най-силно засегнати от кризата, като възрастни или млади хора, деца, жени, малцинства, мигранти, бездомни, медицински персонал или служители и работодатели.

Що се отнася до съдържанието на проектите, те бяха съсредоточени върху пет основни теми: доставки на храни и помощ за уязвими групи, медицинско оборудване, консултантски услуги, образователни услуги и информация за пандемията, и култура.

Фондация „Карин дом“ получи наградата като една от кандидатурите, посветени на темата „Образователни услуги и информация за пандемията“. Темата включва проекти, предоставящи надеждни източници на новини и информация за COVID-19, както и такива, които осигуряват приемственост в образованието за учащи се от всички възрасти и гарантират на децата без достъп до оборудване и подкрепа у дома, че не са изоставени.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!