Видинският театър с премиерна за България постановка

Днес кметът на Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова обсъдиха постановката „Ирония на съдбата“ с директора на Общинския драматичен театър Дейвид Славчев, с директора на Симфониета – Видин Мирослав Кръстев и композитора Вида Пиронкова, съобщиха от Пресцентъра на Общината. Премиерната за България театрална постановка ще бъде представена на видинска сцена през месец март.

По време на разговора кметът подчерта, че развитието на културата е един от приоритетите на общинското ръководство. Той припомни, че във Видин е построена първата след Освобождението театрална сграда и това става с дарения на видинските граждани.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова от своя страна поздрави директорите на Общинския театър и на Симфониета – Видин, както и композитора Вида Пиронкова за интересната постановка, която ще представят: „Вие ще дадете възможност на видинската публика да се радва на една нова пиеса, непоставяна до днес в България, преведена за пръв път от руски на български специално за видинския театър. Това ще донесе успех на нашия театър не само в България, а, сигурна съм, и в чужбина“.

Директорът на театъра Дейвид Славчев изказа признателност към Общината и лично към кмета д-р Ценков за подкрепата при реализацията на този проект. И отбеляза, че това е третият съвместен на Общинския драматичен театър и Симфониета – Видин. „Предстои изключителна театрална пиеса. Изключителна е заради това, че за пръв път се поставя в България. Всеки знае филма „Ирония на съдбата“, една наистина изключително сладка история. Предполагам, че повечето хора, които помнят филма, го свързват и с великолепните песни, които още се пеят. Когато започнахме да правим този проект, се чудих много кой е правилният човек. Спрях се на г-жа Вида Пиронкова, която, за мое щастие, прие поканата“, разказа Славчев.

Самата Вида Пиронкова сподели, че седемте песни, които е написала, са се получили много добре и изрази очакване, че част от тях ще надминат дори славата на най-успешната й песен до момента – „Гълъбо“. „Надявам се да стане един прекрасен спектакъл, с много хубава музика и текстове, театърът да пожъне успех и да привлече повече хора, за да ги нахрани с тази духовна „храна“, която сме създали“, каза Пиронкова.

Оркестрацията и записите на музиката, необходими за спектакъла, са ангажимент на Симфониета – Видин. Директорът на културния институт Мирослав Кръстев изрази увереност в успеха на постановката, както и че тя ще има дълъг „живот“ на сцена. „Убеден съм, че това ще бъде успешен проект, тъй като тук се сливат две изкуства, всяко от които е носител на различна енергия и въздействие върху зрителите“, подчерта Кръстев.

Снимка: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!