Каваратаке – гъбите, които лекуват рак

Емил Цанков

Красивите Каваратаке растат сред Белоградчишките скали! Гъбите са известни със своите изключителни лечебни свойства. Укрепват имунната система, много ефикасно средство при възпаление на горните дихателни пътища, включително успешно се прилагат при лечението на различни видове рак.

Каваратаке е японското име на Trametes versicolor, известна и като Coriolus versicolor. Това е дървесна гъба, растяща широко в Европа и останалата част на света. На български език гъбата най-често бива наричана Кориолус. Латинската дума „versicolor“ значи „многоцветна“, което подсказва, че каваратаке се среща в най-различни цветове и разцветия, някои от които действително правят гъбата уникално красива.

Кориолус основно се използва като имуномодулатор, като противотуморно средство при рак на белите дробове, на стомаха, на хранопровода, понижава лошия холестерол, антивирусно. В традиционната Китайска медицина гъбата се използва за подпомагане на черния дроб и далака, за извеждане на токсините и понижаване на температурата, като тоник за сърцето, препоръчва се при рак, хепатит, при респираторни инфекции и умора. Гъбата Кориолус е известна в Германия като „крило на пеперуда” и се среща в различни форми на изсъхнали широколистни дървета.

Лечебните и свойства са били познати в Европа, още през древността – леденият човек Йоци, чиято добре запазена мумия на човек, живял около 3300 година пр. н.е. е намерена на италианско-австрийската граница, носел два вида гъби в торбичката си – единият е Каваратаке.

Освен че действа благоприятно при различни видове рак, гъбата лекува още: бактериални и вирусни инфекции, диабет и ревматизъм, инфекции на горните дихателни пътища, бронхит, високо кръвно налягане, изтощение, хронична умора, възпаление на дебелото черво, гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, мигрена и шум в ушите. Това е една уникална гъба!

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!