Разхлабване на някои мерки

Нова заповед на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов, издадена днес, нарежда:

Считано от понеделник, 19 април 2021 година, посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала.

Със същата заповед се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м и носене на защитни маски за лице от участниците.

В заповедта е и обещаното тази сутрин облекчение за кина, театри, концерти, циркови представления и пр. Те ще се провеждат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията при 30% до момента. Промяната важи за фестивали, сценични прояви, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство.

Същата промяна – увеличение на допустимите посетители от 30 на 50% от капацитета, влиза в сила и за посещенията във фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА и уелнес центрове.

До 27 април остава забраната за групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната и в чужбина и груповите посещения на туристически обекти в страната.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!