Мая Манолова предлага добавката към пенсиите да продължи

Председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова внесе промени в Закона за извънредното положение, с които добавката от 50 лв. към пенсиите да се изплаща до края на 2021 г., а принудителните действия по събиране на публични вземания от гражданите по време на пандемията да се прекратяват, съобщиха от Пресцентъра на коалицията.

Предложеното удължаване на изплащането на месечната добавка за пенсионерите ще струва на бюджета на ДОО 848 млн. лв. Добавката следва да бъде запазена до преизчисляването на всички пенсии, предвидено в бюджета на ДОО за 2022 г., категорична е Манолова.

Отнемането, след април 2021 г., на добавката от 50 лв. към пенсиите е несправедливо и равносилно на отнемане на право, което възрастните хора вече възприемат за гарантирано. Пандемията продължава, а икономическите и социалните последици от нея продължават да тежат на българските домакинства, се казва в мотивите на законопроекта.

По решение на Борисов подкрепата за пенсионерите в условията на пандемия беше със срок до април месец, който съвпадаше с парламентарните избори.

Със законодателните промени Манолова предлага да се спрат действията по принудително изпълнение в производства за събиране на публични вземания, установени с акт в сила след 13 март 2021 г. Срокът на мярката е до отмяната на извънредната епидемиологична обстановка.

Снимка: Пресцентър „Изправи се! Мутри вън!“

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!