Италия облекчава мерките

От понеделник, 26 април, в Италия се разрешава свободното движение между „жълти“ и „бели“ региони, както и движението между региони с по-висока категория на риск, т.е. „оранжеви“ и „червени“, при условие че лицето разполага с удостоверение (“greencertificate”) за извършена ваксинация, излекуване от КОВИД-19, отрицателен тест за КОВИД-19 – PCR или антигенен, направен през последните 48 часа, съобщиха от Външно министерство.

От 26 април до 10 юни се разрешават посещенията в частно жилище в „жълта“ зона веднъж дневно на до 4 души, различни от живеещите в него. Това важи и за „оранжевата“ зона, но в рамките на същата община. В „червените“ зони не са позволени посещения на частни жилища, различни от собственото.

Вечерният час се запазва, както и до сега – от 22:00 ч. до 5:00 ч.

Допуска се присъствено обичение в училища и университети при спазване на определени ограничения на учениците/студентите в зависимост от зоната.

Ресторантите и баровете в „жълта“ зона се отварят с възможност за консумация на място и на обяд, и на вечеря, при условие че са на открито и при спазване на необходимото разстояние на безопасност, а от 1 юни и с възможност за консумация на закрито.

В “жълта” зона се отварят кина, театри, концертни зали и заведения с музика на живо, при спазване на определени противоепидемиолочини мерки. Възобновяват се спортните прояви и събития на състезателно ниво, признати за такива от съществен национален интерес, както и спортни дейности, вкл. контактни, на открито, басейни (от 15 май), фитнес центрове), термални центрове и развлекателни паркове (от 1 юни).

При нужда от съдействие българските граждани в Италианската република могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Рим на следните телефонни номера: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643 , както и на мобилен телефонен номер в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: consul@bulemb.it. Консулско съдействие може да получите и от генералното консулство на Република България в Милано на следните телефонни номера: 0039 3756596458, 00390284942941, както и на имейл адрес: Consulate.Milan@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!