Наркотрафикант на съд

Обвиняемият С.В. е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Видин за извършени от него престъпления по чл. 242, ал. 4, вр. ал. 2 и чл. 354а, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, съобщават от Пресцентъра на институцията.

На 09.08.2020 г., в района на ГКПП Видин, служители в Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, отдел „Борба с наркотрафика – Дунавска“, звено Лом, спрели за проверка излизащия от страната лек автомобил. При проведен разговор с водача на превозното средство – 65-годишния С.В., той обяснил, че пътува по работа за Чехия. МПС било съпроводено за извършване на щателна митническа проверка.

При отстраняване на оригиналните пластмасови кори и изолацията, покриваща пода, във фабричните кухини пред шофьорската и пасажерските седалки, били открити 2 тайника. Те представлявали метални кутии с правоъгълна форма, облицовани с оловна ламарина и изрязани капаци. Попитан за тях, водачът отговорил, че превозва „трева“. Обяснил на митническите служители, че това му е казано от Стефан, който го е наел за тази цел.

При отварянето на тайниците били установени 33 пакета с правоъгълна форма, обвити с прозрачно тиксо, съдържащи пресовано бежово прахообразно вещество. Извършеният полеви наркотест реагирал на хероин. Общото тегло на дрогата е 16 122,58 грама.

По случая е било образувано досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин. Водачът на автомобила е бил привлечен в качеството на обвиняем за незаконно държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение и контрабанда.

Според заключението на изготвената физикохимична експертиза, съдържанието на активния компонент диацетилморфин в откритото вещество е от 5,12% до 82,38%. Общата стойност на дрогата възлиза на сумата от 826 225,70 лева.

От справка за пътуване на обвиняемия С.В. е видно, че за периода 01.01.2020 г. – 09.08.2020 г. той има регистрирани 7 влизания и излизания от страната през различни ГКПП.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!