Приказка за Училището, което искало да избяга

Соня Мачорска

Всеки вторник само в сайта https://danubebridge2.com приказки, съчинени от деца, подобни на онези, които пишеше невероятният италиански разказвач Джани Родари.

За следващата седмица ще очаквам Приказка за небето и жълтата кутийка. Разкажете каква е тази кутйка? Чия е? Къде се е срещнала с небето? Иле е искала да го срещне, да го пипне?… Чакам вашите приказки за небето и жълтата кутийка. Може да ми изпращате и рисунки-илюстрации на електронната ми поща: danubebridge2@abv.bg, или по месинджъра на Фейсбук: Sonya Kirilova Machorska. Не забравяйте да си напишете името, на колко години сте, от кое училище сте и къде живеете в момента. Приказките трябва да получа до 12 часа в понеделник (17 май), а ще бъдат публикувани на другия ден, във вторник, 18 май.

Приказка за Училището, което искало да избяга

Антон Тодоров, град Лом

Има едно голямо училище в град Видин, което се казва „Цар Симеон Велики“. Направено е преди мноого години и винаги е било пълно с деца и детски смях. Тази година обаче, заради въведеното в училищата онлайн обучението през интернет, то се чувствало толкова самотно и пусто! Разстоянието между него и обичните му ученици и техните учители от ден на ден му се струвало все по-голямо и все по-голямо… Мъката и тъгата по радостта от детската глъчка и смях се засилвали.

Чудело се то какво да прави, докато един ден прочело в местен вестник изгодна оферта за почивка в Бургас. Не се колебало дълго. Стегнало багажа, затворило всички прозорци и врати и хайде към морето!

Там училището срещнало повече от любопитни и интересни хора. Запознало се с певицата Тони Димитрова, която рано сутрин тичала по алеята в морската градина на Бургас. „Слънчевата бургазлийка“ поздравила училището съвсем учтиво, както си бил редът и продължила по пътя си. По-интересна била срещата му с ирландското семейство, което от години сътворявали всякакви причудливи фигури и скулптури от пясък на бургаския плаж. Те направили и една специално за нашето училище. То било благодарно за жеста и, за да я има за спомен, набързо я снимало с телефона си, даже и селфи си направило.

Така минали няколко дни. Да, било интересно, разнообразно, но му домъчняло за децата и решило да прекрати отпуската си предсрочно. Набързо събрало багажа за обратния път към дома с надеждата, че скоро детският смях отново ще оглася целия град, както и любимото старо училище.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!