Артистичен фестивал „Вида“

Днес и утре в Крайдунавският видинските граждани ще имат възможността да се докоснат до различни изкуства по един уникален начин, съобщават от Пресцентъра на Общината. Новото събитие в културния календар на Общината – Vida ART Festival ще предложи на жителите и гостите на Видин театрални постановки за малки и големи, кинопрожекции под открито небе, стендъп комедийно шоу, работилница и ателие за децата, рисуване на графити, както и много настроение и прекрасни емоции. Всички събития, включени в програмата на Vida ART Festival, могат да бъдат посетени напълно безплатно и са подарък от Общината за видинските жители и за гостите на града.

22 май, събота – 11:00 ч., сцена при БиблиоПощата – „Разбойническа история“ (Уличен куклен театър Мале-Мале), куклен спектакъл за деца над 4-годишна възраст

Чрез класически кукли за параван „петрушки”, много хумор и карикатурни образи се връщаме в една стара епоха и проследяваме разказ за един разбойник и едно неловко положение, в което попада главният герой. Той е възпитан, учтив и вежлив, но едно негово обещание му оплита живота и създава много абсурдни и трудни препятствия. В тази магия ни водят трима разказвачи – разбойници, които от коляно на коляно предават легендата за Вагабондо! Адаптация по едноименната приказка на чешкия автор Карел Чапек.

12:00 ч., сцена при БиблиоПощата – Творческо ателие за изработка на ръкавични кукли (Уличен куклен театър Мале-Мале). Веднага след представлението децата, с помощта на артистите, ще имат възможност сами да си направят своя театрална кукла, вдъхновена от спектакъла.

19:00 ч., сцена пред Художествена галерия „Никола Петров“ – „Мечтата на пътуващия актьор“, моноспектакъл на Георги Спасов, за семейна публика. Един театрален експеримент на актьора Георги Спасов и режисьора Съни Сънински. Както казва героят: „това е една мечта, описана с думи… и с гуми”. Обикновени велосипедни гуми, които могат да се превръщат в най-необикновени неща – от грахови зърна до пламтящи от любов сърца. С тях, под тях, около тях, над тях Пътуващият актьор вае своята много смешна и малко тъжна приказка-мечта.

21:00 ч., крепост „Баба Вида“ – „Кино под звездите“, прожекция на филма „Хотел Белград“, с участието на Милош Бикович, Диана Пожарская и др.

23 май, неделя – 11:00 ч., сцена при БиблиоПощата – „Голямото жабешко пътешествие“ (Пътуващ театър „Скрин“), семейно представление, посветено на уникалния природен феномен -блатото „Мухалница”. В края на спектакъла младостта и старостта се срещат, за да постигнат едно ново ниво на разбирателство. Изключителното в тази постановка е, че почти всичко в нея е изработено от остатъчни и отпадъчни материали.

12:00 ч., сцена при БиблиоПощата – Ателие „Аз в пространството“ (Пътуващ театър „Скрин“), комплект от интерактивни игри и упражнения за деца. В рамките на 60 минути деца от различни възрасти имат възможността по забавен и иновативен начин да се запознаят с предизвикателствата, които среща един актьор, разполагайки единствено със себе си на сцената. Координация, ориентация в пространството, въображение, ритмичност, бърза реакция в кризисна ситуация и много други ще навлязат в света на малкия човек, за да го предизвикат да стане голям!

19:00 ч., сцена пред Художествената галерия „Никола Петров“ – Stand-up Comedy Show с участието на Димитър Иванов – Капитан и Бай Тъньо, Георги Кючуков и Иван Динев – Устата

21:00 ч., крепост „Баба Вида“ – прожекция на филма „Пепел върху слънцето“, с участието на Юлиян Вергов, Силвия Петкова и др.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!