Ресори на вицепремиерите

Министър-председателят Стефан Янев разпредели между тримата вицепремиери функциите по координация на общата политика на правителството и по взаимодействието с органи на изпълнителната власт към Министерския съвет, съобщиха от Пресцентъра на МС.

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще координира работата на министрите на енергетиката, на отбраната, на правосъдието, на регионалното развитие и благоустройството, на околната среда и водите и на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Вицепремиерът ще осъществява взаимодействието на правителството с Държавна агенция „Електронно управление“, Държавната агенция за българите в чужбина, Държавна агенция „Архиви“, Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, Държавната комисия по сигурността на информацията, Държавната агенция за бежанците и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Заместник министър-председателят по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев ще координира работата на министрите на културата, на здравеопазването, на икономиката, на туризма, на младежта и спорта, на земеделието, храните и горите, на образованието и науката. В ресора на вицепремиера са Националната агенция за оценяване и акредитация, Националната агенция за професионално образование и обучение, Националния компенсационен жилищен фонд, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, Агенцията за публичните предприятия и контрол, Агенцията за ядрено регулиране и Патентното ведомство.

В ресора на заместник министър-председателя по управление на европейските средства Атанас Пеканов са Националният статистически институт и Държавната агенция за научни изследвания и иновации.

Министър-председателят Стефан Янев лично ще наблюдава дейността на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на държавните агенции „Разузнаване“, „Национална сигурност“ и „Технически операции“.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!