Засадиха 17 000 цветя във Видин

Кампанията се реализира в рамките на втория етап от програмата „Нашият Видин – по-красив от всякога“. Днес деца от ДГ „Славейче“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в града засадиха цветя, заедно със заместник-кметовете Борислава Борисова и Светослав Скорчев. Малчуганите от детската градина се включиха ентусиазирано в акцията и с готовност заявиха, че ще помагат и за поддържането на цветните градини в междублоковите пространства на кварталите.

Борислава Борисова благодари на всички жители на Общината, включили се в програмата и заявили намерение със съвместни усилия да преобразим средата, в която живеем, да я направим по-привлекателна и по-чиста. „Благодаря на детските и учебни заведения, които проявиха инициатива, за да получат част от раздадените 2000 стръкчета цветя на територията на Община Видин. Целта е да приучим нашите деца от малки към грижа за природата и околната среда. Радвам се, че сред нас са и доброволци, участващи в лятната програма на Общината, която скоро обявихме и доброволчеството беше първата стъпка, а първите заявили желание да се включат, бяха служители от администрацията“ – коментира Борисова.

По-късно двамата заместник-кметове посетиха и средно училище „Св. св. Кирил и Методий“, където заедно с първокласници и третокласници също засадиха цветя. В пъстри цветове грейна и пространството около статуята на солунските първоучители, която бе открита през есента на миналата година.

Директорът на детската градина Диана Димитрова и директорът на училището по изкуства Бисерка Каменова благодариха на Община Видин за съдействието да се засадят цветя, които да разкрасят и освежат дворовете.

Началникът на отдел „Екология“ Светла Ангелова каза, че закупените от Община Видин цветя са 17 000 броя, които се засаждат на площада, в централната градска част, всички зелени зони, включително и в останалите селища. А от тях 2000 броя се предоставят по програмата „Нашият Видин – по-красив от всякога“. Десетки са получените от граждани, институции, детски градини и училища заявления с искане за засаждане на цветя. Програмата се радва на голяма популярност и се приема с одобрение от хората. Нейната цел е да направи средата на обитаване в жилищните комплекси, квартали и населените места в Община Видин по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. И към тази кауза да бъдат приобщени както деца и учащи се, така и възрастни, за да бъде реализирана успешно общата идея за подобряване на условията и превръщане на Видин и Общината в привлекателно място за живот, работа и развитие.

Снимки: Пресцентър Община Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!