Издават лични документи и в събота

Остава графикът на дежурствата на столичните звена „БДС“ в съботните дни на месец юни, съобщиха от Пресцентъра на МВР. Считано от 01.02.2021 г. всички лични карти, чийто срок на валидност изтича, подлежат на подмяна в 1-месечен срок, тъй като съгласно §10, ал. 1 от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. и за преодоляване на последиците, удължаването на сроковете на валидност за личните карти и паспортите е валидно само за тези, изтичащи в периода от 13.03.2020 г. до 31.01.2021 г.

Паспортите с изтекъл срок на валидност подлежат на връщане на органа, който ги е издал, в 3-месечен срок след изтичане на валидността, не е задължително да се подменят.

Информация относно административните услуги по линия на „Български документи за самоличност“, работното време и т.н. може да намерите на сайта на съответната областна дирекция на вътрешните работи по постоянен адрес.

Всички граждани с постоянен адрес на територията, обслужвана от Софийска дирекция на МВР, имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с платена такса за обикновена или бърза услуга във всяко едно от звената „Български документи за самоличност“ на територията на столицата.

Работно време на всички звена БДС в районните управления на територията на София и отдел „Български документи за самоличност“ – СДВР в делнични дни е от 8.00 до 17.45 часа, без обедна почивка, прекъсването на работата в интервала 13 – 13.30 часа е за дезинфекция. Дежурните звена БДС при СДВР ще работят в съботните дни на месец юни 2021, г. с работно време от 8:30 часа до 14:30 часа по следния график: 12 юни – Пето и Девето РУ; 19 юни – Второ и Осмо РУ; 26 юни – Първо и Трето РУ.

Всяка събота отдел „Български документи за самоличност”- СДВР, на адрес: бул. Княгиня Мария Луиза № 48, приема заявления за издаване на български лични документи – лични карти и паспорти с такса за експресна и обикновена услуга.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!