Формациите на промяната правят правителство

Формациите на промяната – „Изправи се! Мутри вън!“, Демократична България и „Има такъв народ“ ще поемем отговорност за съставяне на правителство. Хората очакват стабилно и почтено управление, което върши работа, държи си на думата и е на страната на хората. Ще настояваме приоритетите на „Изправи се! Мутри вън!“ да влязат в управленската програма на следващото правителство. Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова по време на откриването на предизборната кампания във Видин.

Изпращаме страхът заедно с една политическа сила, която мачкаше бизнеси, страхуваше ни, осигури най-ниските пенсии и заплати. След 11 юли нито Борисов ще е премиер, нито ГЕРБ ще е сред управляващите партии, категорична бе Манолова.

Тя представи приоритетите на коалицията. На първо място е повишаването на доходите на българските граждани. Крайно време е България да спре да е страната на работещите бедни и да няма перспектива за младите и активните. Разписали сме конкретни предложения за повишаване на доходите и сме казали 1250 лв. минимална работна заплата в края на мандата, каза Манолова.

Ще преизчислим всички пенсии на база осигурителен доход от 2018 г. От „Изправи се! Мутри вън!“ внесохме законопроект за преизчисляване на пенсиите. В следващия парламент едно от първите гласувания ще бъде пенсиите да бъдат преизчислени от 1 януари 2022 г., допълни тя.

Ще настояваме за пряка финансова подкрепа от страна на държавата за малките фирми, магазинчетата, ателиетата, пекарните. Имаме нашите мерки за подкрепа на самоосигуряващите се лица, категорична бе Манолова.

„Изправи се! Мутри вън!“ ще бъде омбудсманът на гражданите в парламента. Записали сме подкрепа на потребителите срещу монополите. Необходим е нов състав на КЕВР, който да определя цените в интерес на потребителите, а не на дружествата, каза още Манолова и допълни, че сред приоритетите са още чистият въздух, зелената природа, съдебната реформа, качественото и достъпно здравеопазване.

Листата във Видин беше представена от водача й адвокат Стефан Стефанов, който е координатор на Гражданска платформа „Изправи се.БГ“ в областта. На второ място в листата е Бисер Лозанов – финансист. В листата са още архитект, психолог, адвокат, счетоводител, дизайнер.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!