Приключенски уикенд в сърцето на Северозапада

Уикенд в Звуковия свят и силата на резонанса, в приключенския Дух на Природата, в тишина и съзерцание с Михаела & Косьо (от София) + Марта & Дийптакша (от Видин).От 2 до 4 юли.

Ще посрещнем изгрева на Рабишкото езеро и ще може да видите първи слънцето от коша на топловъздушния балон на Приключенски център – Белоградчик. С първият полет ще докоснем небето с музикален ритуал към Слънцето.

Всеки участник ще може да полети свободно, доколкото времето и вятърът позволят, а после започва концерт с релаксираща звукова „баня“ от Гонгове, кристални и Тибетски пеещи купи, древни и екзотични лечебни инструменти от различни краища на света… Уникални вокали и импровизации, напомнящи древността и космоса.

Очаквайте : Медитативен Концерт на Рабишкото езеро; Драконови лодки и вечерен огън с музика и чаша уникално червено вино; Оздравителни Звуколечебни и йога практики; Неделен концерт в пещера Магура; Летене с балон – изисква допълнително заплащане; Eзда на коне – изисква допълнително заплащане; Басейн, джакузи и Спа към хотела. Цена – 250лв. Вклюва настаняване в двойна стая, ежедневни здравословни вегетариански ястия за закуска, обяд и вечеря, концерти и практики. Местата са предвидени до 20 човека. Ще се проведе при минимум 15 резервации.

Необходимо е предварителна резервация с пълно заплащане или капаро в размер на 100 лв, с възможност останалата част от сумата да се доплати на регистрацията при пристигане и настаняване. При отказване в последен момент, единствено в случаи по спешност, сумата или капарото могат да бъдат възстановени.

Може да се резервира по телефон – 0877846818 – Мика или email: inerasounds@gmail.com, както и резервация на място в комплекс Магура – 0878 485 495, email: complex_magura@abv.bg

Необходимо е да имате: подходящо облекло за разходка и практика на постелки сред природата; Постелки и одеяла ще осигури комплекса, може да вземете и лични постелки за практики и пикник в природата.Търлъци или топли чорапи за залата на хотела, там е възможно да се провеждат част от практиките, ако вали.

Не е нужно да имате опит с йога и музикално образование или пеене, за да се включите. Избирането на почивка с приключение в звуколечебен ретрийт има редица позитивни ползи, свързани със здравето, психиката и Духа и без съмнение ще ви отведе на релаксиращо и възстановяващо изживяване. Концертите ще бъдат отворени и за местната публика или желаещи, които не са гости на комплекс Магура.

Събитието се организира от Комплекс Магура и Orfea SoniC enter, София

КАКВО Е ЗВУКОВО ПЪТЕШЕСТВИЕ?

Sacred Sonic Journey са „поредица без край” от звукови медитации и концерти & кристална сонотерапия, водени от интуицията на творци и лечители, предаващи енергията на Духа, който ни свързва с музиката и цветовете на сферите.

Михаела Стойкова: „Още през 2012-та, със завръщането си от Америка, започнах каузата за създаването на Звукови пътешествия и звуколечебни медитативни концерти под името на проекта Древност & Космос, а после и отворена група за музиканти и „посланици на звука” – ГАYАН’И, което на санскрит означава „Небесен Звук”.

Благодарни сме, че все повече хората започнаха да разбират излечителните качества на резонанса и звуковото лечение. Както и за популяризирането му във формати като оздравителни и релаксиращи ретрийти и екскурзии.

Михаела изгражда своя метод – MaicaRa, интеграция от практики през погледа на звуколечението. Включва вибрационна медицина, енергийно пречистване, звукови, дихателни и гласови техники, соматик терапевтичен танц, релаксация и балансиране. Създава първите Звукови медитативни концерти в България и основава ОРФЕА Звуков Център в София, където можете да намерите предложения за звукова терапия, тест по гласа, йога и здравословни практики, гласова терапия, звукови пътешествия, психотерапия за възрастни и деца, практики за деца – музикални приказки и изразително четене, уроци по актьорско майсторство, както и пространство за Експресивни изкуства и зала за танци и репетиции, семинари и презентации…

В Сан Франсиско, Калифорния, завършва институт за „Звуколечение и Осъзнатост”. Практикува близо 12 години индивидуално и съвместно с лекари, специализирани в областта на каро практиката и акупунктурата, работа с различни фобии, травми, рехабилитация, емоционални, духовни блокажи и др. Използва гласа за произвеждане на звукови модули, които предават честотна информация, свързана с физическото и емоционалното здраве и баланс.

В САЩ открива първата, нечувана до онзи момент хармонична вълна между напеви от българския фолклор и звуците на пеещите купи от планински воден кристал, доказани като лечебни…

В България тя от дете е в театъра, киното и телевизията. Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, участва в стотици театрални спектакли, телевизионни, музикални и кино проекти в България и САЩ, а след завръщането си в България получава поддържащата роля – Оля Орловска, в популярния Сериал по BTV – „ 7 часа разлика”.

Константин Кучев е музикант, мулти уникален талант. От импровизациите на „Нежната Цигулка” и „Драматичната Виола”, Индийските звуци от струните на Древния Ситар, екзотичното Хърди Гърди и вокал, до композитор и преподавател, вдъхновител на малки и големи, създател и участник в благотворителни проекти и болници, където Косьо споделя своята излечителна музика и благородното си сърце.

Константин участва като певец и инструменталист в проектите Основно ветрове, Зора & Косьо, Balkan Khans, СътвоРиМи, Strawberry Finns, Ivo Dimchev live band, театър „Тук и сега“. Създател и водещ на курса “Открий своя глас”, певец в камерен състав на Музикална лаборатория на Камджалов, актьор и музикант в New – първият импровизационен мюзикъл в България. Води творчески часове по музика за деца, заедно с които изнася концертите “Разходка по луната” (2013-2017), а през 2017 г. записва с тях импровизационния албум “Кой живее в микрофона”. През 2018, заедно с певицата Зора Колева, записва дуетния албум “Лале”, който печели награда на Културния фонд на Музикаутор.

ГОСТИ СЪТВОРЦИ от Видин

Марта Михайлова – любител творец, мечтател и вдъхновител, търсач на силни усещания, дете на природата…

Дийптакша – откривател на звука, идващ от душата, търсач на истината, воин на светлината.

ЗА ЗВУКОТЕРАПИЯТА

Според Михаела, една от най-древните жрици на Божественото учение е „Звукотерапията”, която вярва, че телата ни съдържат енергийни честоти и че звуковите честоти могат да бъдат използвани за пренастройване на тези енергии, когато излязат извън хармония. Всичко, което трябва да направите, е да се отпуснете, за да се насладите на ритъма и мелодията на „чистия“ звук.

Авторите запазват правото на промени и допълнения в програмата за възможно най-подходящо избрани практики, в зависимост от метрологични условия… Очакваме Ви!

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!