Ученици на безплатна почивка

Първите 1118 ученици от 46 училища ще заминат на лятна почивка по Националната програма „Отново заедно“, съобщават от МОН. Това са заявките, постъпили в Министерството на образованието и науката (МОН) от 17 до 28 юни т.г. Децата ще бъдат разпределени в 103 групи. Ще ги придружават 120 учители или други педагогически специалисти.

Някои пътувания са планирани още за началото на юли. Първата ваканция ще бъде от 4 до 9 юли т.г. 56 ученици и четирима ръководители от София ще прекарат шест дни в Добринище.

Училищата са избрали както планински, така и морски курорти. Сред тях са дестинации като Боровец, Банско, Чепеларе, Плиска, Балчик, Трявна, Китен. Одобрени са оферти за Приморско, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Несебър, Каварна, Черноморец и др. Учениците и придружаващите ги учители ще отсядат предимно в хотели с три и четири звезди.

Училищата изпращат в МОН попълнен формуляр и три оферти от туроператори, както и мотивирано решение на педагогическия съвет за избор на една от тях. Документите се проверяват за съответствие с изискванията по реда на тяхното постъпване. На този етап няма отхвърлени заявки. Две са върнати за допълване на документите.

За първите одобрени 46 училища ще бъдат отпуснати 619 000 лева. Туристическият пакет за всеки участник е на стойност 500 лв. Той трябва да включва транспорт, настаняване, храна, застраховка, културна, спортна или друг вид социална програма за шест дни.

Одобрените училища са от различни населени места. Приети са заявките на осем училища от София – град, на пет от Ямбол и на четири от Пазарджик. По три училища има от област Варна, Монтана, Шумен и Разград. По две училища са одобрени от Силистра, Враца и София – област. От Бургас, Стара Загора, Добрич, Плевен, Сливен, Кърджали, Габрово, Хасково, Пловдив, Велико Търново и Смолян има по едно училище.

Първият етап от кандидатстването продължава до 31 юли 2021 г. Ако след тази дата предвиденият за програмата бюджет от 15 млн. лв. не е изразходван, училищата могат да кандидатстват отново с до общо 165 ученици до 1 септември т.г. или до изчерпване на финансовия лимит.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!