Празник на МВР

Тържественото събрание за награждаване на служителите от Областна дирекция на МВР и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ се проведе във Видин по повод на 142-та годишнина от създаването на Министерство на вътрешните работи и отбелязването на професионалния празник на служителите от териториални структури на Министерството. Гости на честването бяха: управителят на област Видин Огнян Асенов, ръководителите на Окръжна и Районна прокуратура във Видин, ръководителите на Административния, Окръжния и Районния съд, , на Териториална дирекция „Национална сигурност“ и др.

На състоялия се преди това брифин, Директорът на ОДМВР – Видин ст. комисар Петър Коцин информира, че продължават да преобладават битовите кражби от необитаеми къщи, макар да бележат спад от около 20%. Разкриваемостта на кражбите в област Видин е малко над 53%, която имаме в област Видин. Икономическа престъпност има сериозен спад, около 33%. Документните престъпления са със спад около 50%. Имаме ръст на кражби от домовете на домашни животни и птици.

Петър Петров, началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОД на МВР Видин, съобщи, че по отношение на охраната на обществения ред в областта за полугодието не са отчетени груби нарушения. Подобрени са показателите по линия на пътната безопасност, в сравнени със същия период за 2020 г. Има една жертва, по-малко тежки ПТП-та и по-малко ранени за полугодието. И др.

По случай професионалния празник бяха наградени повече от 100 служители на ОДМВР и РДПБЗН. Със заповед на министъра на вътрешните работи с Почетен знак на МВР е отличен комисар Стилиян Пешев.

На тържественото събрание ст. комисар Коцин връчи плакети на кмета на Общината и на представители на редица институции в знак на благодарност за ползотворното взаимодействие и успешното сътрудничество.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!