142 години от създаването на МВР

С Указ №1 от 5 юли 1879г. на княз Александър I Батенберг се създава Министерство на вътрешните работи /дела/ в състава на първото българско правителство, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. Първи български министър на вътрешните работи е Тодор Бурмов. Основните сфери на дейност на министерството са: вътрешни работи и администрация; народно здраве; ветеринарно дело; управление на пощите и телеграфите. Полицейските функции се осъществяват от административно-полицейско отделение при МВР и свързаните с него институции.

109 полицаи, пожарникари и служители от администрацията на вътрешното министерство в област Видин бяха наградени по случай професионалния празник и 142-та годишнина от създаването на МВР. Старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин и комисар Стилиян Пешев – директор на РДПБЗН-Видин връчиха отличията на наградените служители. На тържествената церемония присъстваха ръководители на институции и журналисти.

Със заповед на министъра на вътрешните работи, с “Почетен знак на МВР” – ІІI степен, е награден комисар Стилиян Пешев – директор на РДПБЗН-Видин. 86 служители на ОДМВР-Видин са отличени с „Писмена похвала“ за професионализма и постигнатите резултати в работата. За проявен висок професионализъм 22-ма са служителите на РДПБЗН-Видин, наградени с „Писмена похвала“ по случай професионалния празник.

Поздравление от старши комисар Петър Коцин – директор на ОДМВР-Видин:

Уважаеми колеги, По случай професионалния празник на служителите на МВР и 142-та годишнина от създаването на вътрешното ведомство, отправям пожелания към всички Вас за здраве, енергия, кураж, резултатен труд и семейно благополучие.

Поели отговорността за спокойствието и сигурността на българските граждани, като своя професионална и житейска мисия, нека продължаваме да я изпълняваме последователно и всеотдайно. С чест и достойнство, изправени ежедневно пред множество предизвикателства, да множим професионалните успехи и да се гордеем с тях.

5-ти юли е ден на признание за значимостта на нашата работа и повод да се поздравим. Честит празник, колеги!

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!