Ред и сигурност в изборния ден

Оперативният щаб в ОДМВР-Видин координира действията си с всички институции и ведомства, ангажирани с изборния процес, и ръководи дейността на структурите на вътрешното министерство в региона, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин.

Продължава прилагането на комплексни мерки – превантивни и оперативни, за предотвратяване и разкриване на престъпления против политическите права на гражданите и осигуряване законосъобразността на вота.

Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред и сигурността в изборния ден. 270 полицаи, граничари, жандармеристи и пожарникари ще участват пряко в охраната на секционните избирателни комисии (СИК) и районната избирателна комисия (РИК). Служителите на МВР ще поемат охраната на секциите в 18 часа на 10 юли, тя ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от всички СИК в РИК.

Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Видин, РУ-Кула и РУ-Белоградчик ще оказват съдействие на гражданите без валидни документи за самоличност, желаещи да упражнят правото си на глас. Гишетата в паспортните служби ще работят и на 10 юли (събота) от 08.30 до 17.30 часа.

На 11 юли (неделя) г. паспортните служби ще работят от 08.30 до 19.30 часа, а гражданите ще могат да подават искания за издаване на удостоверения до 19.00 часа. Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта. Удостоверението се издава за да послужи пред секционната избирателна комисия и е валидно за изборния ден 11 юли 2021 г.

На денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на e-mail: izbori2021@mvr.bg, гражданите могат да съобщават за забелязани от тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!