Отмяна на обявените изисквания за транзит през Словения, касаещи и международните превозвачи

Правителството на Словения отмени вчерашното си решение за задължително представяне на медицински документи за преминаването на транзит през страната, което трябваше да влезне в сила от 15.07.2021 г. , съобщиха от Външно министерство. Остава валиден досегашният регламент, касаещ двете изключения (транзит и международен транспорт) до 15 август 2021 г. включително.

Двете нови изключения касаят следните категории чужди граждани /могат да преминават без документ за Covid-19/: лица, командировани да изпълняват задачи в международния транспорт или се връщат от такива задачи, които доказват това по време на преминаване на границата посредством Сертификат за международни транспортни работници или документ, че са изпратени от техния работодател; лица, които преминават през територията на Словения и излизат от Словения във възможно най-кратък срок или в рамките на 12 часа след влизането.

Останалите категории лица, които планират пребиваване в Словения за повече от 12 часа, следва да представят един от изискуемите документи за Covid-19.

Лице, което претендира за някое от изключенията, трябва да предостави на полицията доказателства за съществуването на изключенията.

Целта на разширяването на тези изключения е да даде възможност на лицата, които работят в международен транспорт и на хората в транзит да се подготвят за новите единни условия за влизане в Словения.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!