Ограничителни мерки в Испания

Считано от 16 август 2021 г. Кралство Испания отново въвежда изискване за представяне на тестове за COVID-19, сертификати за извършена ваксинация или документи за преболедуване на вируса за пристигащите от следните райони на България: Северен централен, Североизточен, Югозападен, Югоизточен и Южен Централен, съобщават от Външно министерство.

Съгласно актуализирания списък на държавите в риск на Министерството на здравеопазването на Кралство Испания от подобно изискване са изключени само пристигащите от Северозападна България.

При влизане в Испания българските граждани следва да представят един от следните документи: Документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19 /14 дни след поставянето на последната доза/. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини на производители, официално признати от ЕС; Документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизането в страната изследване по метода на полимеразната верижна реакция (PCR), или бърз антигенен тест за доказване на COVID-19, проведен до 48 часа преди влизането в страната, считано от вписаната в документа дата на проведеното изследване; Документ, издаден от медицинско заведение, удостоверяващ преболедуването на COVID-19 – валиден от 11-тия ден след направен положителен PCR тест до 180-ия ден; Дигитален сертификат на ЕС за COVID-19, удостоверяващ едно от горепосочените изисквания.

Както и преди, продължава извършването на санитарен контрол на всички международни пътници, влизащи в страната на случаен принцип – контрол на температурата и визуален контрол на общото състояние.

Остава в сила и попълването на Формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания на следния линк: https://spth.gob.es/ , както и получаването на QR код след попълването му.

Децата на възраст под 12 години не е необходимо да представят диагностични тестове, за да влязат в Испания, но за тях също следва да се попълва гореспоменатият Формуляр за санитарен контрол.

Списъкът с рискови държави ще бъде преразгледан отново до 22 август 2021 г. , като по правило той се актуализира всяка седмица от испанска страна.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се свържат с: Посолството на Република България в Мадрид на тел: +34 91 345 5761 и на дежурен телефон в извънработно време: +34 678 013 846; Генералното консулство на Република България във Валенсия на следния телефонен номер: +34 963 690 921, както и на телефона за спешни случаи: +34 630 168 018; Генералното консулство на Република България в Барселона на 24-часов тел.: +34 619-217-097.“

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!