Промяна на условията за влизане в Кипър

Считано от 19.08.2021 г., Р България вече не е в т.н. „зелена зона“, а в т.н. „оранжева зона“, условията за влизане на български граждани на територията на Република Кипър са, както следва:да си направят онлайн регистрация в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy; в рамките на 72 часа преди планираната от тях дата за отпътуване за Република Кипър да си направят PCR тест за COVID-19 в оторизирана лаборатория; в рамките на 24 часа преди планирания полет за Република Кипър да попълнят и изпратят на кипърските власти наличния в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy формуляр, в който да отразят личните си данни и цялата необходима за влизане в страната информация, като приложат копие от документа с негативен PCR тест за COVID-19; да получат отговор от кипърските власти на посочения от българските граждани електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Република Кипър.

Българските граждани, които имат право на пребиваване в Р. Кипър и разполагат с т.н. „жълт лист“, както и българските граждани, които имат право да влизат в Р. Кипър по силата на Виенската конвенция, могат да си направят PCR тест за собствена сметка при пристигането на летището в Кипър, като до излизането на резултата от теста остават под домашна карантина.

Българските граждани, които са ваксинирани и разполагат със съответния сертификат за ваксиниране, ще бъдат допускани до територията на Р. Кипър, без да е необходимо да представят PCR тест за COVID-19 и няма да подлежат на карантина, ако отговарят на следните условия: В рамките на 24 часа преди планирания полет за Република Кипър да са попълнили и изпратили на кипърските власти наличния в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy формуляр, в който са отразили личните си данни и цялата необходима за влизане в страната информация, като са приложили копие от съответния сертификат за ваксиниране; Да са получили отговор от кипърските власти на посочения от българските граждани електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Република Кипър.

В случай че са ваксинирани с ваксината на Janssen / Johnson & Johnson Vaccine, която се прилага еднократно, следва да са изминали най-малко 14 дни от датата на полагане на ваксината до датата на пристигане в Р. Кипър.

След пристигането им на територията на Р. Кипър, на тази категория български граждани може да им бъде направен PCR тест за COVID-19 и те са длъжни да спазват съответните действащи здравни протоколи.

При нужда от съдействие българските граждани в Република Кипър могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Никозия на следните телефонни номера: +357 22 67 27 40; +357 22 67 24 86. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Nicosia@mfa.bg.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута . Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта за обикновените хора. Дарението може да се направи независимо в каквато и да е валута. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!