Работна среща за интензивния трафик към Дунав мост Видин-Калафат

Актуалната обстановка, свързана с интензивния трафик в посока ГКПП Дунав мост–2, обсъдиха днес представителите на компетентните институции във Видин, съобщиха от Областна администрация. В работния формат, иницииран от областния управител Огнян Асенов, участваха представители на ръководствата на ОДМВР-Видин, сектор „Пътна полиция“, ГПУ-Видин, Областно пътно управление, община Видин и „Дунав мост Видин – Калафат“ АД.

Двукратно увеличение на преминаващите през ГКПП Дунав мост Видин-Калафат в летните месеци леки автомобили и непрекъснат интензивен тежкотоварен трафик, отчетоха от ГПУ-Видин и от управата на мостовото съоръжение. Това е основната причина за образуването на „тапи“ при вход/изход на областния град в делнични дни – във времевия пояс от 14 до 18 часа. В тази връзка екипите на Пътна и Охранителна полиция от ОДМВР-Видин ежедневно работят на терен по протежението на образувалите се колони от МПС. Униформените служители имат за цел да подпомагат трафика и да осигурят преминаване без изчакване при вход/изход на областния град за автомобилите със специален режим на движение и леките коли.

Интензивният трафик налага да продължи засиленото присъствие на полицейски екипи при критичните точки в посока на граничния пункт, категорични бяха участниците в работната среща. 20 полицаи ще подпомагат и регулират движението до отпадане на необходимостта.

Огнян Асенов апелира към ръководствата на институциите да проявят активност и на местно ниво да предприемат всички възможни действия в рамките на своята компетентност за облекчаване на трафика в краткосрочен план – до края на активния летен сезон.

По инициатива на областния управител на област Видин и с пълното съдействие на инж. Людмил Димитров, изпълнителен директор на „Дунав мост Видин – Калафат“ АД, заради високите температури, от утре, доброволци към Областния съвет на БЧК – Видин, ще раздават безплатна минерална вода на водачите на автомобилите и пътниците, изчакващи на входно-изходната артерия на града.

В близките дни ще бъдат поставени допълнително три мобилни химически тоалетни – при ТЕЦ-Видин и отбивката след моста на „Чобан кюприя“, посока гр. Дунавци.

Снимка: Областна администрация – Видин

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
Описание Сума
Моля, подкрепете сайта, който не се издържа от групировки или финансови институции! Сайт за обикновените хора на 4 езика. Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки
error: Content is protected !!