Пожари, катастрофа и още в полицейския бюлетин

28 грама сух канабис са иззели служители на РУ-Видин, а по случая задържали 17-годишен жител на града, съобщиха от Пресцентъра на МВР във Видин. При извършен личен обиск, в условията на неотложност, у него криминалистите открили 6 найлонови пликчета със зелена листна маса. Тревата – с тегло около 8 грама, реагирала на канабис при полевия наркотест. Последвало претърсване в обитавано от непълнолетния жилище и мазето към него, там разследващите намерили и иззели електронна везна и още 20 грама от същото наркотично вещество. Разследването продължава в рамките на образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.3 от Наказателния кодекс.

59-годишен от с. Антимово, шофирал товарен автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в полицейския арест. Снощи към 20.40 часа във видинската северна промишлена зона униформени проверили водача на „Мерцедес Актрос“ с видинска регистрация и при тестване с дрегер пробата му отчела наличие на алкохол 2,20 промила. Мъжът дал кръвна проба за изследване в ЦСМП. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 февруари в 9.30 часа на тел.112 постъпил сигнал за катастрофа на около 2 км след с. Септемврийци. 62-годишен водач на лек автомобил „Пежо“ с видинска регистрация изгубил контрол над управлението, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в специален автомобил „МАН“ с видинска регистрация, шофиран от 42-годишен водач. Тестовете с дрегер на двамата мъже не са отчели наличие на алкохол. На водача на леката кола, който бил с порезна рана на ръката, е оказана медицинска помощ във видинската болница, след което е освободен за домашно лечение. При катастрофата били нанесени значителни материални щети на лекия автомобил. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 февруари, след получен сигнал в 14.45 часа, екип на РСПБЗН-Видин е гасил запален пластмасов контейнер за смет в к-с „Панония“. Причината – небрежност при боравене с открит огън. Пламъците унищожили контейнера, съседният бил спасен.

В 17.29 часа постъпил сигнал за пожар под навес на частен адрес в с. Майор Узуново. На мястото пристигнали два екипа на РСПБЗН-Видин, съседите вече били предприели гасителни действия. Пламъците унищожили 9 кв.м покривна конструкция, близките две сгради били спасени. Причината – късо съединение. Същия ден огнеборците реагирали на и четири сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени отпадъци в с. Арчар и запалени сухи треви в землищата на Видин, Брегово и с. Черно поле.

На 18 февруари в 13.30 часа постъпил сигнал за горящ пластмасов контейнер за смет в ж.к. „Строител“ в областния град. Пламъците от запалени в близост гуми обхванали и унищожили контейнера. Същия ден огнеборците реагирали и на два сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили низов пожар в гора в землището на с. Делейна и запалени сухи треви в гробищния парк на с. Неговановци.

На 19 февруари огнеборците реагирали на шест сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви в Слана бара и в землищата на Държаница, Средогрив, Белоградчик, Димово и Брегово.

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!