Частично бедствено положение – след дъжд качулка

Странна ситуация се получи с наводнението в квартал Видбол в Дунавци! Река Войнишка прелива снощи, хората започват сами да се информират и да си помагат. Малин Младенов подкарва колата си из дълбоката вода и подканя хората покрай реката да се евакуират… Информация дори Агенцията „Пътна инфраструктура“ нямаше!

Тази сутрин в 9,00 часа АПИ информира, че е възстановено е движението в двете посоки по път I-1 /Е-79/ Видин – Монтана от км 19 при пътно кръстовище Дунавци до км 62 при пътно кръстовище с. Ружинци.

Днес след обяд в 15,26 часа от Община Видин изпратиха прессъобщение: „Във връзка със създалата се обстановка след обилните дъждове тази нощ, бе свикано заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия. То се проведе под председателството на Светослав Скорчев, заместник-кмет по устройство на територията и развитие на инфраструктурата на Община Видин. С негова заповед, след решение на кризисния щаб, бе обявено частично бедствено положение за част от територията на най-голямото населено място в Общината.“

Частично бедствено положение, когато реката още сутринта се е прибрала в обраслото с растителност корито… Добрата новина е, че „шест души са евакуирани и настанени в кметството на град Дунавци. В придошлите води са се издавили и много домашни животни. Създадена е организация за тяхното събиране и загробване през утрешния ден“, уточняват от Община Видин.

От Пресцентъра на Министерски съвет съобщават, че „след преминалия през района на гр. Дунавци силен дъжд и преливане на река над дигата, на терен 3 екипа с 6 мотопомпи от РДПБЗН – Видин отводняват около 60 къщи и дворове“.

Похвала за всички граждани на Дунавци, които не са пожалили сили, за да помагат!

Снимки: Васко Йоцов

Присъединете се към Фейсбук група Danube Bridges

Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 5 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 20 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




Описание Сума
Моля, подкрепете сайта! Благодаря Ви! 50 BGN
Плащането се осъществява чрез ePay.bg – Интернет системата за плащане с банкови карти и микросметки




error: Content is protected !!